ERP системите са основа за дигитализация на икономиката(снимка: CC0 Public

...
ERP системите са основа за дигитализация на икономиката(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

ERP системи обслужват бизнеси с 320 000 работни места у нас


ERP системите са основа за цифровизация на стопанската система
(снимка: CC0 Public Domain)

ERP системи са в основата на ръководство на бизнес в България, генериращ доход от 91,8 милиарда лв. (77% от БВП). Това сочат данните от неотдавна завършилото годишно проучване на пазара на ERP, CRM и BI в България от самостоятелната организация CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

Бизнесите, внедрили ERP системи, обезпечават 320 000 работни места в 19 промишлености и 77 индустриални бранша в страната, отбелязва в блог обява.

ERP системи, внедрени от български интегратори, работят в над 400 задгранични вложители в България от 40 страни. Петте бизнеса с най-многобройни представители в тази група, имат немски, гръцки, американски, италиански и австрийски притежатели.
още по тематиката
Важна наклонност на ERP пазара у нас е, че преходът към облачни решения към този момент е в ход, само че се случва относително постепенно. Друго проучване на организацията демонстрира, че бизнесът в България изпреварва фирмите от три страни в Европейски Съюз във връзка с потребление на ERP системи.

В интервала на проучването (1996-2021 г.) са били дейни 82 вендора на ERP системи в България, показани от 198 интегратора. Въпреки относително огромния брой участници на един дребен пазарен сегмент, CBN чака през идната година да навлязат нови играчи, което ще докара до още по-голяма конкуренция.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР