Ерис“ е нов генетичен вариант на коронавируса, който е придобил

...
Ерис“ е нов генетичен вариант на коронавируса, който е придобил
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев за новия COVID вариант: Разпространява се лесно, но не причинява тежко заболяване

„ Ерис “ е нов генетичен вид на ковид, който е придобил епидемиологично разпространяване. Не предизвиква тежко заболяване, само че по-лесно се популяризира. През юли в Съединени американски щати има повече случаи на хоспитализация на хора с този вид, в сравнение с през юни. Отчетено е леко завишение в броя на заболелите в страните, където има тъкмо следене. Няма кой знае каква опасност за здравето на хората. В нашата страна този вид още не е потвърден. Това съобщи проф. Тодор Кантарджиев в ефира на предаването „ Твоят ден “ по NOVA NEWS.

По думите му имунизациите против Омикрон работят и против новия вид.

„ Хубаво е да има реваксинация наесен. В международен мащаб се лекуват последствията от Коронавирус, а не самият вирус “, сподели още специалистът.

Според него епидемиологичната конюнктура това лято е добра.

„ Климатичните условия допускаха доста кърлежи и комари, само че болесттите от кръвосмучещи не са доста повече от предходната година “, изясни той.

Според него доста лекари са се научили по какъв начин се вади кърлеж, а взрив на лаймска болест няма.

„ Напиването на кърлежа, в случай че продължи 12 часа, болестта не се предава. Ако има рани или напукване на кожата, кърлежът може да съобщи хеморагична тресчица и да се получат съществени затруднения “, уточни Кантарджиев.

Той показа, че ентеровирусните инфекции нормално се получават в доста горещи дни. „ Това са чревни вируси, които провокират висока температура и болки в мускулите и ставите. При децата е допустимо да има и обрив – по дланите, по ходилата и в устата “, разкри медикът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР