Ерик Адамс се кандидатира за кмет на град Ню Йорк

...
Ерик Адамс се кандидатира за кмет на град Ню Йорк
Коментари Харесай

Ще успее ли бившият полицейски капитан да успокои страховете на нюйоркчани?

Ерик Адамс се кандидатира за кмет на град Ню Йорк с предизборни реклами, включващи остарели фотоси, показващи го в полицейска униформа, и заричане да отбрани мегаполиса, потърпевш от пандемията, от насилието с огнестрелни оръжия, повишено паралелно с разпространяването на COVID-19.

В своя 102-и ден като кмет Адамс, който е някогашен капитан от полицията, се сблъска с следващото предизвикателство в устрема си да успокои страховете на нюйоркчани - въоръжен мъж откри огън във вагон на метрото, като простреля 10 индивида.

Престъпленията с принуждение се усилиха в Съединените щати по време на пандемията,

а Ню Йорк не прави изключение. Демократът Адамс се е заел с предизвикването да балансира сред паниките на нюйоркчани поради престъпността и недоверието на някои към локалната полиция с бюджет 10 милиарда $, която продължава да се бори с репутацията си на свирепост и расизъм.

Макар че градът остава един от най-безопасните в страната и е много по-сигурен, в сравнение с беше през 90-те години на предишния век, когато Адамс се издигаше в йерархията на нюйоркската полиция, новият кмет възобнови някои от суровите полицейски способи за битка с престъпността, свързвани с епохата, когато кмет беше републиканецът Руди Джулиани.

Те включват сурови ограничения против по-дребни прегрешения, свързани с "качеството на живот ", като пиене на публични места, и обновяване на цивилното полицейско звено, необуздано през 2020 година поради недоволства за смъртоносно принуждение и липса на надзор.

На групите за цивилен права, разтревожени, че полицията още веднъж може прекалено да вземе на прицел бедняците, чернокожите и хората с латиноамерикански генезис в Ню Йорк, Адамс дава отговор, като акцентира личния си опит с полицейската свирепост, защото е негър, израснал в най-бедните елементи на Бруклин.

"Аз станах служител на реда, с цел да запълня пропастта сред нас и да се боря със систематичния расизъм от вътрешната страна ",

сподели 61-годишният Адамс в предизборна реклама. "За да съживим още веднъж нашия град, е належащо нюйоркчани да се усещат в сигурност и сигурни, че децата ни могат да играят, без да бъдат улучени от подведен патрон ".

Откакто той стана кмет на 1 януари, в града до предходната седмица са били простреляни 1363 души - с към 9 % повече, в сравнение с в същия интервал на предходната година. Изнасилванията са се нараснали със 17 %, нападенията - с съвсем 20 %, а грабежите - с 48 %. Предумишлените убийства са намалели с 11 % от началото на 2021 година, наброявайки 103 до момента.

Някои закононарушения влизат във водещите вести:

жена починала, откакто била блъсната върху релсите на метростанция "Таймс скуеър " през февруари; мъж намушкал двама служащи в Музея за модерно изкуство. Току предходната седмица Адамс се срещна с майка, чийто 12-годишен наследник е бил погубен тъкмо от такива заблудени патрони, от които той се тревожеше в предизборните реклами.

Няколко седмици по-рано Адамс защитаваше служителите на реда, простреляли в главата 18-годишен мъж, ранявайки го тежко, откакто по думите им той се опитал да избяга от пътна инспекция.

Адамс, който постоянно посещава местата на нашумели закононарушения и печели известност, като пътува с метрото, в което е почнал полицейската си кариера, трябваше да остане в кметската си резиденция през вчерашния ден и да се изолира, откакто даде позитивен тест за COVID-19. В записано видеоизявление той сподели: "Няма да позволим нюйоркчани да бъдат тероризирани, даже от един единствен човек ".

20-годишният Хайтам Тахер, който чакаше да вземе брат си от учебно заведение покрай метростанцията, където стана вчерашната пукотевица, сподели, че съгласно него полицията в най-хубавия случай е неефективна.

"Имаш чувството, че не си предпазен ",

сподели той, до момента в който стотици служители на реда се движеха край него. "Ако става дума за погрешно паркиране, ще те заловен незабавно, само че човек с огнестрелно оръжие не могат да заловен с часове. "

До през вчерашния ден вечерта, близо 11 часа след стрелбата в метрото, обвиненият стрелец към момента не беше хванат, макар че полицията назова поименно мъж, който дефинира като "лице, представляващо интерес ".

Що се отнася до възобновяване на звеното за битка с огнестрелните оръжия, Адамс споделя, че служителите на реда получават в допълнение образование и носят прикрепени към телата им камери и изменена униформа вместо цивилни облекла.

Те са направили 26 ареста за нелегално владеене на огнестрелни оръжия, само че по-често правят арести за по-дребни нарушавания, в това число владеене на подправен документ за идентичност, демонстрират данни, добити от медийната организация "Сити енд стейт ".

Продължавайки практиката на своите прародители, Адамс също по този начин акцентира своите старания за почистване на стотици лагери на бездомници, като споделя, че се надява да "възстанови доверието " и да убеди бездомните хора да се включат в незаслужено очерняната система на приютите.

Адамс, който също по този начин се кандидатира с стратегия за налични жилища, споделя, че работи от състрадание към хората, живеещи в "нечовешки " условия. Но бездомниците и техните бранители споделят, че задачата е да се скрият забележимите следи на бедността и че разчистванията са жестоки и неефективни, като основават неудобства за хора, решили, че улиците са по-безопасни от приютите.

Някои правни наблюдаващи споделят, че разчистванията са противоконституционни, откакто служащите по чистотата и полицията изхвърлят движимости на нюйоркчани без подобаващ развой.

"Просто е доста елементарно някой, който е постъпил в Нюйоркското полицейско ръководство по времето на Джулиани, да прибягва още веднъж до тези способи ", сподели Бет Харулс - щатен юрист в Съюза за цивилен свободи на Ню Йорк, откакто следила по какъв начин общински чиновници хвърлят палатките на бездомни нюйоркчани в боклукчийски камион предходната седмица. (
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР