Ericsson продаде 51% от своето поделение Media Solutions на инвестиционния

...
Ericsson продаде 51% от своето поделение Media Solutions на инвестиционния
Коментари Харесай

Ericsson продаде мажоритарния дял от медийния си бизнес на инвестиционен фонд


 Бьоре Екхолм, президент и основен изпълнителен шеф на Ericsson. Снимка: Ericsson

Ericsson продаде 51% от своето отделение Media Solutions на капиталовия фонд One Equity Partners, като резервира 49% от акциите. Двамата сътрудници ще основат самостоятелна компания, която ще развива бизнеса в региона на видео технологиите. Условията по тази договорка са конфиденциални, обявиха от Ericsson, само че разясняват, че до нея се е стигнало след деликатно разглеждане на другите благоприятни условия за поделенията Media Solutions и Red Bee Media, в това число партньорства, продажба на активи и продължение на развоя в границите на досегашните бизнес отдели.

Ericsson възнамерява да задейства стратегии за „ значително усъвършенстване на продуктивността “, като ще продължи да влага в тази бизнес област. И двете бизнес поделения са постигнали забележителен напредък през 2017 година, допълват от Ericsson.

„ Media Solutions и Red Bee Media са водещи снабдители на медийни артикули и услуги, а поради подобрението на тяхната работа предвиждаме (добри) бъдещи вероятности и за двата бизнеса “, разяснява Бьоре Екхолм, президент и основен изпълнителен шеф на Ericsson.

Служителите на Media Solutions, както и всички характерни активи и отговорности ще бъдат трансферирани в новата компания след окончателното привършване на договорката, което се чака да стане през третото тримесечие на тази година. Според компанията, продажбата на активите няма да докара до съществени разноски за преструктуриране.

Red Bee Media (позната до неотдавна под името Broadcast & Media Services) остава благосъстоятелност на Ericsson, която ще продължи да развива поделението като самостоятелна компания, фокусирана върху медийните услуги. Оперативната загуба на това отделение за цялата 2017 година е към 300 млк. шведски крони при общи доходи от 2,5 милиарда крони. Въпреки че финансовият резултат е отрицателен, оперативната облага за последното тримесечие на 2017 година е доста по-добър на годишна база, което се дължи на усъвършенстване на успеваемостта и намаляване на разноските, допълват от Ericsson.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР