Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов спечелиха първите медали за България

...
Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов спечелиха първите медали за България
Коментари Харесай

Ергюнал Себахтин и Радо Росенов с първи медали за България на „Странджа“

Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов завоюваха първите медали за България от 74-ото издание на Международния шампионат за Купа „ Странджа “. Те се класираха за полуфиналите на конкуренцията в зала „ София “ и си подсигуряваха най-малко бронзови оценки. Себахтин, който е европейски вицешампион при 48-килограмовите се поздрави с безапелационен триумф над италианеца Леонардо Еспозито. 

Националът ни респектира противника си, като чудесно разчете дистанцията и още в първия рунд нанесе тежки удари, показвайки забележима разлика в класите. До края на мача Ергюнал продължи да господства и взе безапелационна победа с 5:0 гласа. В събота той ще се изправи против Шодийорджон Меликузиев (Узбекистан) за място на край. 

Веднага след него и Радослав Росенов се изстреля към полуфиналите. Носителят на трофея от предходната година съкруши представителя на Молдова Виктор Вакула в категория до 60 кг. 19-годишният ни национал, който е 5-кратен европейски първенец при подрастващите, не остави късмет на съперника си, изпращайки го и в нокдаун в първия рунд. 

Той се поздрави с триумф с 5:0 и в събота ще срещне за място на финала Шункор Абдурасулов (Узбекистан) на полуфиналите. До края на вечерта ще забележим още един мач с българско присъединяване. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР