Ердоган заяви, че е имало някои организирани престъпления при гласуването

...
Ердоган заяви, че е имало някои организирани престъпления при гласуването
Коментари Харесай

Ердоган се стреми с всички сили и средства към власт над Истанбул

Ердоган съобщи, че е имало някои " проведени закононарушения " при гласуването за кмет на Истанбул, когато резултатите демонстрираха, че претендентът на ръководещата ПСР е изгубил конкуренцията.
ПСР изиска наново броене в Анкара и Истанбул, като се позоваха на нередности, откакто сподели, че партията е победена в двата града, което ще бъде сериозен неуспех след десетилетие и половина от властта, съобщи БГНЕС.
Изявленията на Ердоган бяха сигнал за повече провокации от ПСР над Истанбул, стопански център на страната и най-големия град, повтаряйки като дух последните мнения в проправителствените медии от предходната седмица, осъждащи „ прелом посредством избителните урни " по време на вота на 31 март.
" Виждаме, че някои проведени закононарушения са осъществени ", сподели Ердоган на конференция преди пътешестване до Русия, без да дава детайлности. „ Във всичко това има детайл на обир. Има осъществена някаква кражба в изборната кутия. “
В столицата Анкара Върховният изборен съвет публично връчи мандат на претендента на опозиционната Републиканска национална партия Мансур Яваш.
ПСР на Ердоган завоюва най-вече гласове в цялата страна на изборите, само че гласоподавателите наподобява наказаха партията в двата огромни града поради изпадналата в криза стопанска система на Турция и инфлацията с двуцифрени цифри след валутната рецесия предходната година.
Поражението в Истанбул би било изключително сензитивно за Ердоган, който е израснал в един от работническите му квартали и е почнал политическата си кариера като кмет на града.
Избирателните управляващи споделиха, че Имамоглу печели с към 20 000 бюлетина, само че разликата се сви през седмицата на преброяването. И двете партии настояват, че в този момент разликата е по-малко от 17 000 бюлетини. Двамата претенденти получиха по повече от 4 милиона гласа всеки. Имамоглу разгласи, че е кмет на Истанбул и прикани ПСР да одобри резултата.
Ердоган сподели, че когато има проблем с % от гласовете в други страни, жалбите и даже новите избори не са необикновени.
" Никой няма право да се разгласи за победител с разлика от към 13,000-14,000 гласа ", сподели Ердоган за резултатите от Истанбул. " Що се отнася до нередностите, това не е било единствено на някои места, а съвсем всички са нередовни. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР