Ердоган обвини Гърция, че е окупирала демилитаризирани острови в Егейско

...
Ердоган обвини Гърция, че е окупирала демилитаризирани острови в Егейско
Коментари Харесай

Напрежение в Егейско море: Гръцките власти са стреляли по товарен кораб. Мицотакис отворен за среща с Ердоган

Ердоган упрекна Гърция, че е окупирала демилитаризирани острови в Егейско море и сподели, че Турция е подготвена да " направи каквото е належащо “, когато му пристигна времето, пишат от организация " Ройтерс ".

 

Коментарът на Мицотакис идва часове, откакто стана ясно, че гръцката брегова защита е стреляла против товарен транспортен съд в Егейско море. Стерлбата се е случила през вчерашния ден на към 11 морски благи от турския остров Бозджаада. Няма потърпевши.

 

Информацията за стрелбата бе публикувана от турската брегова защита, предават от “Асошиейтед прес ”. От там са пробвали да се свържат с гръцкото посолство в Анкара, само че без триумф.

 

ДПА цитира изказване на гръцката брегова защита, в което информацията за стрелбата се удостоверява, само че се показва, че са били създадени предупредителни изстрели поради транспортен съд, който " се е движел съмнително " в гръцки териториални води край остров Лесбос.

 

Според гръцкото известие капитанът на кораба " Анатолиан " е отказал да разреши инспекция, след което плавателният съд е бил ескортиран до околните турски води. Гръцката брегова защита показва, че е уведомила за случая турската брегова защита, оповестява ДПА, представени от Българската национална телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР