Ердоган, който е на еднодневно посещение в Берлин, беше приет

...
Ердоган, който е на еднодневно посещение в Берлин, беше приет
Коментари Харесай

Ердоган и Щайнмайер заедно ще търсят път към примирие в Газа

Ердоган, който е на еднодневно посещаване в Берлин, беше признат от Щайнмайер в двореца " Белвю ".

Двамата държавни ръководители също по този начин са се съгласили, че решението за две страни е единственият метод да се реши израелско-палестинският спор, отбелязва организацията.

Ердоган също по този начин е подчертал, че израелските офанзиви в линията Газа би трябвало да бъдат прекъснати, съобщи Агенция Франс Прес.

" Президентът Ердоган съобщи, че нападенията на Израел в палестинските територии би трябвало да бъдат прекъснати и че реакцията, която може да пристигна от целия свят във връзка с нарушаванията на правата на индивида, е значима ", се показва в известие на турското президентство, представено от организацията.

Същевременно немският президент Щайнмайер е подчертал на срещата си с Ердоган " правото на Израел да съществува и правото му да се пази " след смъртоносната офанзива от страна на " Хамас " на 7 октомври, съобщи представител на немския президент в профила си в " Екс " (бившия Туитър).

Щайнмайер също по този начин е повторил позицията на Германия във връзка с класифицирането на офанзивата на " Хамас " против Израел като терористична офанзива и на " Хамас " като терористична организация, се показва в известие на пресслужбата на Щайнмайер, представено от ДПА.

Агенцията отбелязва, че Щайнмайер е дал отговор на рецензиите на Ердоган към Израел и войната в Газа, който в началото осъди избиването на цивилни израелци по време на офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, а по-късно назова Хамас " борци за независимост ".

Двамата водачи се съгласиха, че всички старания би трябвало да бъдат ориентирани към подпомагане за освобождение на заложниците и попречване на разпространяването на спора в района, се показва в известието.

" Те подчертаха незабавната нужда от отбрана на цивилното население и възстановяване на филантропичните доставки в Газа ", отбелязва пресслужбата.

Двамата президенти също по този начин подчертаха, че трайно спокойно бъдеще в района може да се реализира единствено с решение, учредено на съществуването на две страни.

Щайнмайер също по този начин е признал напъните на Ердоган да посредничи за реализиране на съглашение сред Украйна и Русия по отношение на износа на украинско зърно, се показва в известието.

След диалозите с Щайнмайер Ердоган ще има двустранна среща с немския канцлер Олаф Шолц. Планира се двамата водачи да дадат взаимна конференция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР