Ердоган домакинства две руско-украински срещи през март, изрази желание за

...
Ердоган домакинства две руско-украински срещи през март, изрази желание за
Коментари Харесай

Защо Ердоган иска главна роля в разрешаване на конфликта Русия - Украйна

Ердоган семейства две руско-украински срещи през март, изрази предпочитание за среща с Владимир Путин, а турски публични лица се срещаха неведнъж с украинския президент Володимир Зеленски. Турският президент осъжда нашествието на Русия в Украйна, само че пуска стрели и към НАТО, потвърждавайки например, че „ експлоадирането на спора се дължи на години експанзионизъм “.

Решенията на турския водач евентуално са задвижени от желанието „ да натрие носа ” на Европейски Съюз поради спряната кандидатура на Турция, само че най-много поради дълбоките стопански връзки сред Анкара и Москва. Русия е трети по величина търговски сътрудник на Турция, доставя една трета от вноса на газ в страната, а „ Росатом ” създава първата турска атомна електроцентрала. Като цяло обаче, Русия води в икономическите връзки сред двете страни и Ердоган основателно вижда в спора с Украйна опция да промени това.

Турският водач е привързан с Русия и по деликатната тематика по отношение на опита за прелом против него през 2016 година, в който Ердоган подозира присъединяване...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР