Ерата на сгъваемите смартфони е пред нас. Знаем, че патентите

...
Ерата на сгъваемите смартфони е пред нас. Знаем, че патентите
Коментари Харесай

Идва ерата на сгъваемите смартфони! Кои ще са най-добри?

Ерата на сгъваемите смарт телефони е пред нас. Знаем, че патентите за тези телефони се усилват с всеки минал ден, като най-вече от тях имат огромните играчи като Apple, Huawei, LG, Motorola и други. Тези смарт телефони се чака да заемат най-иновативната позиция на пазара.

Може би към този момент най-известен е Samsung Galaxy X. Но дано се спрем на петте най-популярни сгъваеми смарт телефона, за които към сегашен ден има най-вече информация.
SAMSUNG GALAXY X


Този смарт телефон в началото се появи в формален тийзър, а по-късно бе обявено, че ще излезе през 2019 година. Galaxy X е един от най-интересните сгъваеми телефони. Според корейските медии, X ще бъда доста новаторски и ще има три екрана вместо два. Мобилното устройство след разгъването си от смарт телефон ще се трансформира в таблет.

Очаква се Galaxy X да има два 3,5-инчови екрана, които при разгъването образуват 7-инчов таблет. На задния панел е подложен трети 3,5-инчов екран, който ще изобразява спомагателна информация, когато устройството е сгънато. Навярно ще се употребява комплицирана система от панти и закрепвания.

Предполага се, че сгъваемият Galaxy X ще бъде обявен по време на събитието MWC през месец февруари 2019 година.
MOTOROLA RAZR


Наскоро се появи информация, че Motorola сега работи върху собствен сгъваем смарт телефон и по всичко проличава, че той ще носи емблематичното име Motorola Razr. През месец февруари 2017 година изпълнителният шеф на Lenovo, който има марката Motorola, сподели пред TechRadar:



„С появяването на новите технологии, и изключително с излизането на сгъваемите екрани, ще има от ден на ден нововъведения в дизайна на смарт телефоните. Надяваме се, че описаната от Вас марка (Motorola Razr), напълно скоро ще бъде реализирана„.

След това Motorola подаде поръчка за патент за двустранно сгъваем смарт телефон, който, като се обърне, може да се употребява и като таблет. Патентът прецизира, че устройството ще има две камери, и ще може да остава във полусгънат тип като палатка.



Появата на този патент е забавна, изключително като се има поради появилите се неотдавна концептуални клипове на Motorola Razr.
Сгъваемият смарт телефон на LG


LG по принцип е водач в сгъваемите телефони. Компанията сподели своето виждане за сгъваемите смарт телефони и показва образец на екран, който може да се навива като руло.

А през месец януари тази година, LG подаде патент за „мобилен телефон с еластичен екран, който може да бъде прегънат наполовина“. В патента са разказани два евентуални дизайна.



Първият модел има тип на сгъваем телефон с камера на задния панел. Интересното е, че при сгъването, единият екран не припокрива изцяло другия и остава тънка лента, на която да се демонстрира времето, известията и така нататък

По всичко проличава, че сгъваемият смарт телефона на LG ще има два екрана, а не три, както е при Samsung Galaxy X.
Сгъваемият iPhone на Apple


Един от най-големите играчи на пазара също работи върху сгъваем телефон. Интересното тук е, че хардуерът може към този момент да е доста покрай реализацията в действителен смарт телефон.

Това е по този начин, тъй като през месец ноември в „Електронни устройства с гъвкави дисплеи“ се появи патент на Apple Inc, който в детайли разказва електронно устройство, съдържащо еластичен екран, който се огъва към оста на огъване.

Apple загатна, че гъвкавата технология на този екран може да се употребява в „клетъчните телефони“.

За разлика от другите патенти на Apple, този път няма изображение на гъвкавия екран. Но Apple е изключително мощна в нововъведенията и по никакъв начин няма да се изненадаме, в случай че софтуерният колос напълно скоро показа сгъваем iPhone-iPad.
Сгъваемият телефона на HUAWEI


Накрая, само че не на последно място, е сгъваемият смарт телефон на Huawei. Миналият октомври изпълнителният шеф на Huawei Ричард Ю удостовери, че неговата компания към този момент има работещ първообраз на на еластичен смарт телефон. А през месец май тази година се появиха патентните диаграми на това устройство на Huawei.

Патентът разказва устройство, което се назовава просто „сгъваем смартфон“. Показан е телефон, който се отваря сходно на книга и може да се употребява като таблет и като електронна книга.

От всичко забелязано дотук можем да създадем извода, че технологията на шарнирите е ключът към основаването на сполучлив сгъваем смарт телефон. Независимо с какъв брой екрана. Всеки шарнир би трябвало да бъда оптимално стилен и незабележим, тъй като надали някой би желал да постави в джоба си някакво електронно устройство с форма на PDA.

Но концепцията да носите със себе си по едно и също време високотехнологичен смарт телефон и таблет, във тип на едно устройство, е прекомерно привлекателна. Да се надяваме, че Samsung, Apple, Motorola, LG или Huawei ще могат да го създадат допустимо най-скоро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР