Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), глобалната компания за взаимосвързаност и центрове

...
Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), глобалната компания за взаимосвързаност и центрове
Коментари Харесай

Equinix обяви придобиването на 13 центъра за данни от Bell

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), световната компания за взаимосвързаност и центрове за данни разгласи придобиването на 13 центъра за данни от BCE Inc. (Bell) в Канада на стойност 750 милиона $. Така компанията ще разшири обсега си в Канада, a услугите за взаимосвързаност ще усилят достъпа си до 7 нови зони, с което ще се разшири и достъпът на българските ѝ клиенти до нови сътрудници и облачни решения.

Очаква се придобиването да завърши през второто тримесечие на 2020 г.  Изчисленията сочат, че 13-те уеб страницата на центъра за данни, които съставляват 25 уреди за центрове за данни на Bell1, ще генерират почти 105 милиона щатски $ (150 милиона щатски долара) годишни доходи. 

Добавянето на тези стратегически активи, обвързваните с тях интервенции и над 600 клиенти, опериращи в границите на центровете за данни, ще засилят още повече световната платформа на Equinix, която сега включва повече от 210 центрове за данни. Придобиването ще разшири обсега на Equinix в крайбрежието на Канада до крайбрежието, трансформирайки го в пазарен водач в центровете за обработка на данни и услуги за взаимно свързване. 

Канада е третата по величина стопанска система в Америка и 10-та по величина в света. Това е пазар с висок напредък с бизнес фокус върху ускорение на приемането на облаци, а главните облачни играчи усилват вложенията в Канада, с цел да задоволят това търсене. 13-те центъра за данни, шест от които са благосъстоятелност на активи, ще прибавят почти 1,2 милиона брутни квадратни фута пространство за център за данни и 400 000 квадратни фута пространство за колокация към платформата Equinix. Съоръженията ще обезпечат и платформа за бъдеща агресия в Канада. 
map_-_all_regions.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР