епутатите могат да променят минималната заплата при положение, че служебното

...
епутатите могат да променят минималната заплата при положение, че служебното
Коментари Харесай

Ваня Григорова: В момента кризите ги плащат хората

епутатите могат да трансформират минималната заплата в случай, че служебното държавно управление беше внесло базов вид на бюджета за идната година, само че понастоящем това доста мъчно може да се направи.

" Синдикатите обаче ще настояваме пред депутатите да намерят вид тази минимална заплата да се вдигне ", даде обещание Григорова. Според нея бизнесът може да заплаща повече на служащите, само че не желае. 

" Правителството отделя доста старания и пари, с цел да подкрепя бизнеса, само че изостави българските служащи ", предизвести специалистът. Григорова призна, че не за всички жители важи замразяването на приходите.

" Тези, които са в по-силна позиция, постоянно могат да се договарят за по-високи заплати. Там, където има мощни синдикати, също могат да се договарят за нараствания на приходите. Но минималната работна заплата е регулатор там, където работникът е слаб, с цел да може да оцелява. А сега минималната заплата е близка до линията на беднотия. Когато се усилва инфлацията, това сигурно значи, че за хората с ниски приходи тя е в пъти по-висока ", означи Ваня Григорова.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР