Епикриза, която да удостовери от какво е умряла уличната котката

...
Епикриза, която да удостовери от какво е умряла уличната котката
Коментари Харесай

Съседски войни: Пловдивчанка иска смъртен акт за котката Шуш...

Епикриза, която да удостовери от какво е умряла уличната котката Шушка, желае пловдивската зоодоброволка Василка Пенчева. За гибелта на любимката си тя подозира съседи от другите входове и твърди, че те постоянно замервали животинките с камъни и ги наранявали. 

Жената от години се грижи за уличните котета пред бл. 23 в ​ЖР „ Тракия “. Мъжът <210> Ивайло пък им сковал къщурка пред входа, с цел да си имат дом и да не мръзнат  в студа. Застлали са го с топло родопско одеяло.  Постепенно жителите в „ жилището “ станали 6. Те непринудено споделяли храната и постелята си понякога и с приходящи гладници. 

Грижите за животните обаче постоянно стават мотив за междусъседски спорове, защото мацетата постоянно ровели в градинките с цветя пред другите входове и ги употребили за котешка тоалетна. Заради забележки на някои от съседите те се трансформирали в естествените обвинени за похищенията над уличните любимци. „ Намирахме отровени и убити котета. Други просто изчезваха, споделя госпожа Пенчева. Такава била ориста на Мацко, Поразяващите очи, Таласъма, Сънчо, Пухчо…

 „ Когато Шушка роди, спах на пейката пред входа до тях цялата нощ. Бях си взела и една балтийка, с цел да не станат жертва на уличните кучета, котараци или неприятни хора “, споделя дамата. Така Малкия Мук, Малечка и Палечка оживели близо четири месеца. Преди два месеца обаче и те изчезнали.



Ивайло към този момент приготвя втора къщурка за бездомни котета

Съмненията, че мъничетата са отровени, станали причина мъжът <210>, някогашен рейнджър в Афганистан, да предизвести обвинените съседи да спрат да тровят и тормозят животните. Те, от своя страна, пък се оплакали в полицията и завели дело против него за заканите, които изрекъл. Събрали подписка и от съседите в техния вход. Дни по-късно ​Василка забелязала, че Шушка не е добре. „ Котето нямаше сили. Вдигна и температура. Веднага го заведохме във ветеринарна клиника. Платихме прегледа и го оставихме за лекуване. Поставиха му няколко антибиотика, тъй като лекарката реши, че поради температурата Шушка има някакво инфектиране “, споделя мъжът на Василка - Ивайло.

След два дни престой в клиниката Шушка умряла.

„ Котето или е отровено, или стана жертва на лекарска неточност “, уверено е фамилията. Подозренията им, че ветеринарите също може да са отговорни, е, че не са издали документ за гибелта на Шушка. Зоодоброволката постоянно се обаждала да изиска съответния документ, който да удостовери публично повода за гибелта на котката. Лекарите обаче няколко пъти отлагали, което засилило съмненията им. Преди ден те заплашили лекарите, че ще дадат публичност за съмнителната гибел на обичаната Шушка.

„ Дойдоха в клиниката и дамата стартира да ни заплашва, да подвига кавги. Когато котето е умряло и им е предадено, госпожата е получила протокол от дежурния сътрудник. Обещах, че ще получи и епикриза на идващия ден “, споделя притежателят на клиниката. Той е безапелационен, че котето не е отровено. „ Имаше неврологични признаци, подозирахме инфектиране на мозъка и предложихме скенер, само че те отхвърлиха. За два дни положението му доста се утежни и умря “, споделя лекарят.

Днес фамилията към този момент би трябвало да получи мечтаната епикриза. Добрата вест е, че в тази ситуация съседите са оневинени от лекарите и те се надяват междусъседските пристрастености да утихнат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР