Епидемията в съдилищата се разраства, показват данните, които всяка седмица

...
Епидемията в съдилищата се разраства, показват данните, които всяка седмица
Коментари Харесай

Епидемията в съдебната система се разраства

Епидемията в съдилищата се разраства, демонстрират данните, които всяка седмица се изнасят от Висшия правосъден съвет (ВСС). Общо 74 съдии и 163 чиновници са с Covid-19, а под карантина са 50 съдии и 92 чиновници. Преди седмица инфектираните бяха 66 съдии, а поставените под карантина единствено 30 съдии.

Преди седмица шефовете на двете най-големи съдилища в страната – Софийския градски и Софийския областен съд, предоставиха опция на съдии да преценяват дали да отсрочват делата си. Идеята на Висш съдебен съвет беше това да се прави от шефовете на съдилищата при съществуването на прекалено много инфектирани магистрати и чиновници.

Решението на ръководителите на софийските съдилища провокира спор във Висш съдебен съвет. Част от членовете на Съдийската гилдия утвърдиха делегирането на пълномощия на самите съдии, а други – не.

Даниела Марчева изясни, че методът в градския и районния съд в София е еластичен. Според него той може да се приложи в цялата страната, тъй като всеки арбитър може да реши дали е в положение да се яви в зала.

„ Нека призовем сътрудниците, които не се усещат добре, да отсрочват съвещания и да не идват в зала “, сподели Марчева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР