Епидемията парализира музикалния бизнес – зад тази теза застана София

...
Епидемията парализира музикалния бизнес – зад тази теза застана София
Коментари Харесай

Профон: В музикалния бизнес настъпи парализа на много нива - slava.bg

Епидемията сковава музикалния бизнес – зад тази теза застана София Щерева, изпълнителен шеф на сдружението за групово ръководство на сродни права Профон.

„ Настъпи същинска парализа на доста равнища – в това число и по повод основаване на нова музика, фотоси на клипове и така нататък

"Всички концерти и участия са анулирани, а за огромна част от тях има направени съществени разноски

Всички магазини, които продават музикални артикули също осъмнаха затворени, сътрудниците ни от туристическия и ритейл бранша са в изключително тежко състояние, в медиите също падат рекламни акции и като цяло това, през което прекосяваме за жалост унищожи доста реализирани положителни неща през последните години “, разяснява Щерева.

Въпреки карантината Профон продължава да действа, въпреки и на режим home office, и да изплаща хонорари. „ През септември би трябвало да сме подготвени с следващото систематизиране, а и редом би трябвало да се опитаме да запазим приходите. За по-малко от 6 месеца от оповестяването на последното систематизиране, сме изплатили над 2.8 млн. лева “, споделя още Щерева пред Българска телеграфна агенция.

Добрата вест за изпълнителите и продуцентите в изключителната обстановка пък е, че потреблението на музика през стрийминг платформите ще се ускори поради стоенето у дома. „ ПРОФОН обаче няма отношение към лицензирането и приходите от този тип прилагане. Продуцентите сами лицензират цифровите си права с дребни изключения.

Знаем, че за 2019 година цифровите доходи от музика в България са скочили с над 50%. Това звучи добре, само че към момента размерите на тези доходи у нас не са задоволително огромни, с цел да обезпечават прехранване на актьори и продуценти ",

добавя Щерева. Изпълнителният шеф на Профон изяснява още, че пиратското наличие продължава да стои като главен проблем в бранша. „ Липсата на инстикт да се заплаща за музика – също “, безапелационна е Щерева.

Източник: Монитор
Снимка: uDiscoverMusic
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР