Епидемията от новия коронавирус, започнала в Китай, вече е довела

...
Епидемията от новия коронавирус, започнала в Китай, вече е довела
Коментари Харесай

Заразените с новия коронавирус в цял цял свят са 37 500

Епидемията от новия ковид, почнала в Китай, към този момент е довела до заразяването на повече от 37 500 души по света, заяви през днешния ден Световната здравна организация в Пекин, представена от Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Китай има 811 смъртни случая от заболяването, а в континенталната част на страната доказаните случаи на болест са 37 198. В Хонконг има 25 случая, един от които е довел до гибел. В Макао има 10 случая.

Повечето от смъртните случаи са в централната китайска провинция Хубей, където новият вид ковид беше открит за пръв път през декември.

В Япония има 96 инфектирани, в Сингапур - 40, в Тайланд - 32, в Южна Корея - 27, в Малайзия - 17, в Тайван - 16, в Австралия, Германия и Виетнам - по 14. В Съединени американски щати случаите са 12, настрана американец умря от ковид в Китай.

Във Франция случаите са 11, в Обединените арабски емирства - 7, в Канада - 6, във Филипините - има трима инфектирани, като един от тях е умрял. Във Англия, Индия и Италия - по 3, в Русия и Испания - по 2.

По един открит случай има в Белгия, Камбоджа, Непал, Швеция, Шри Ланка и Финландия.

Китай дава над 10 милиарда $ за битка със болестта

Междувременно китайското министерство на финансите заяви през днешния ден, че управляващите на всички нива са дали общо 71.85 милиарда юана (10.26 милиарда долара) до през вчерашния ден следобяд за битка с епидемията от ковид, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Министерството ще разпредели средствата, с цел да подсигурява, че всички хора могат да си разрешат да им бъде сложена диагноза и да им бъде назначено лекуване, показва ведомството в известие на уеб страницата си.

Парите ще бъдат употребявани и с цел да се подсигурява, че напъните на всички райони в битката против вируса не са спъвани от финансови усложнения, добави министерството.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (86)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР