Епидемията от новия коронавирус предизвика сериозни спорове в Европейския съюз,

...
Епидемията от новия коронавирус предизвика сериозни спорове в Европейския съюз,
Коментари Харесай

The Daily Express: Заради коронавируса европейските държави изоставиха солидарността

Епидемията от новия ковид провокира съществени разногласия в Европейския съюз, до момента в който страните на континента се пробват да се защитят от смъртоносния вирус, написа английското евроскептично издание The Daily Express.

Дипломатически пререкания избухнаха сред Германия, Швейцария, Австрия и Италия, като водачите на страните се пробват да създадат всичко допустимо да спрат разпространяването на смъртоносния вирус в страните си. Но напрежението доближи точка на шупване, защото наподобява, че страните изоставят „ европейската си взаимност “ и се интересуват единствено от себе си в обезверените си опити за справяне с ковид.

В тази връзка, Австрия взе невижданото решение да затвори границите си със мощно засегнатата от болестта Италия, която предприе невиждани ограничения за въздържане на разпространяването й.

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи, че италианците ще могат да влязат в Австрия единствено в случай че имат здравно удостоверение, доказващо, че са без ковид.

Всички полети и влакове от Италия също ще бъдат спрени от влизане в Австрия.

Г-н Курц също по този начин разкри, че австрийците, които се връщат от Италия, ще би трябвало да се самоизолират за две седмици.

Той сподели: „ Що се отнася до австрийците в Италия, ние сега организираме репатриране на тези австрийци. “

Освен това и Швейцария разгласи, че има намерение да затвори границите си с Италия.

Междувременно Германия и Швейцария са в изострен спор по отношение на достъпа на Берн до маски, които са доста нужни за битката с ковид. Това се случва, откакто държавното управление на Ангела Меркел спря камион, пренасящ 240 хиляди маски за лице кум Швейцария на границата сред двете страни.

Рейнер Брел, представител на Федералното министерство на външните работи, съобщи, че Германия желае да "прояви взаимност тук в Европа ", само че немското държавно управление има предпочитание да отговори на потребностите в Берлин като "приоритет ".

Европейският комшия Австрия също се нахвърли на Берлин, като министърът на стопанската система Маргарет Шрамбоек съобщи: „ Не може Германия да задържа артикули за Австрия, единствено тъй като се е случило по този начин, че са складирани в Германия “. „ Тези артикули са за австрийския пазар и едностранните ходове на Германия просто основават проблеми в други страни “.

Решението идва, откакто вестник Neue Zuercher Zeitung заяви, че Швейцария е изправена пред бързо намаляващ ресурс от маски. Лекарите в лечебните заведения в страната са посъветвани да употребяват маските си в продължение на осем часа, вместо да ги заменят след два.

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи, че в бъдеще нацията му ще се стреми към облекчение на рестриктивните мерки за своите европейски сътрудници. Той сподели: „ Аз одобрявам този въпрос на европейската взаимност доста съществено и по тази причина съм сигурен, че скоро ще има позволения за експорт на маски в избрани страни “.

„ Ние не сме изрично срещу износа, само че желаеме да разберем какво се случва, тъй като преди този момент беше по този начин, че маските не отидоха там, където бяха най-необходими, а там, където се плащаше най-вече “.

Министрите на Европейски Съюз към този момент се събраха на изключителни срещи, с цел да обсъдят взаимния си метод за справяне с рецесията с ковид.

В „ Туитър “ ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен удостовери, че ще приказва посредством видеовръзка с италианския министър председател Джузепе Конте в сряда, с цел да разиска националните ограничения и поддръжката на Европейски Съюз за ковид.

А чиновниците на Европейския парламент стегнаха коронавирусните си ограничавания, като бяха позволени най-малко срещи, а членовете на Екологичен потенциал трябваше да седнат на разстояние най-малко един метър един от различен.

Европейски специалисти се съгласиха, че връщането на евентуално инфектирани хора с вируса на границите може да помогне за понижаване на разпространяването на вируса, само че тази позиция ще бъде предмет на ежеседмични разисквания.

Затварянето на вътрешните граници на Шенген по здравни аргументи би било невиждано.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР