Епидемията от коронавирус във Франция е много притеснителна и се

...
Епидемията от коронавирус във Франция е много притеснителна и се
Коментари Харесай

Ситуацията във Франция се влошава бързо, притеснени здравните власти

Епидемията от ковид във Франция е " доста притеснителна " и се " утежнява доста бързо " . Това предизвести шефът на националната здравна работа Жером Саломон , представен от Агенция Франс Прес.

" Случаите се удвояват на всеки три дни " , предизвести той пред France Inter.
 Франция обмисля да наложи частична обсада - излизане единствено до хранителния магазин
Франция обмисля да наложи частична обсада - излизане единствено до хранителния магазин

127 души са умряли от ковид, а над 5400 са инфектираните

Искам нашите жители да осъзнаят, че има хора , които са заболели, които са под интензивна грижа и те са стотици, акцентира Саломон.

Според последните данни 127 души са умряли, а 5423 са инфектираните във Франция след нови 36 умряли и над 900 случая . Повече от 400 души са приети в болница в тежко положение.

" Има действително терзание, че интензивността на епидемията може да докара до засищане на лечебните заведения и това е нещо, което желаеме да избегнем изцяло ", разясни шефът на националната здравна работа, като разкри, че изключително обиден е Елзас до Германия и в региона на Париж.
 Германия затваря границата с Франция, Австрия и Швейцария
Германия затваря границата с Франция, Австрия и Швейцария

Към през днешния ден следобяд в страната са доказани 5072 души с ковид

" Заради това ние би трябвало да създадем всичко допустимо да забавим епидемията ", безапелационен е той.

Всеки французин би трябвало да си споделя всяка заран : по какъв начин мога да понижа срещите с хора? Много е просто - да остана у дома , прикани специалистът.

Междувременно няколко евролидери ще проведат диалози за ковид. Френският президент Еманюел Макрон ще разиска рецесията с немския канцлер Ангела Меркел, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 153 00 доказани случая, а умрелите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 146 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 169 000 случая и над 6500 умряли в 148 страни.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР