Епидемиологът смята, че България се е справяла много добре в

...
Епидемиологът смята, че България се е справяла много добре в
Коментари Харесай

Д-р Бацелова: Грешно е веднага след ваксината да спрем да се...

Епидемиологът счита, че България се е справяла доста добре в първите месеци на пандемията. Именно това обаче е намалило бдителността на хората и те са се отпуснали, споделя тя пред Българска национална телевизия. " Помислихме си, че страшните картини от Италия и Испания ще ни пропуснат ", споделя доктор Бацелова.

Тя счита, че недоверието към маските е една от основните аргументи за пиковете на болестта. Според епидемиологът доста хора са се подвели по подправените вести за защитните средства, а те са потвърдено ефикасни от 19 век. " Това не е единствено у нас, в западните страни се оказа, че дисциплината също куца. Виждаме митинги и скупчвания ", прецизира лекарката.

На въпрос, какво се случва, в случай че сред двете дози на имунизацията се разболеем от ковид, Бацелова дава отговор, че би трябвало да се продължи по проект и умерено може да се сложи втората игла. Тя добавя, че няма никаква причина, по тази причина хора, които имат антитела да считат, че ще организмът им ще реагира по-бурно на препарата.

" Наблюдава се наклонност хората, когато си сложат първата игла да стопират да се пазят. Това е изцяло неверно. До 14-я ден на втората доза не трябва да се отпускаме. Категорично имунизацията не е причина за заразяването ", прецизира доктор Бацелова.

Относно имунизациите тя приключва, че всички налични са положителни и обстоятелството, че " Астра Зенека " беше краткотрайно спряна, би трябвало да успокоява хората. " В случай на най-малки подозрения се взимат ограничения. Нито една ваксина не може да аргументи гибел, в противен случай оксфордският препарат, 28 след първата доза защищава над 90% от хоспитализация ", споделя още епидемиологът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР