Епидемичното разпространение на COVID-19 в нашата страна в момента има

...
Епидемичното разпространение на COVID-19 в нашата страна в момента има
Коментари Харесай

Кантарджиев: Разпространението на COVID-19 у нас вече има небивали размери

Епидемичното разпространяване на COVID-19 в нашата страна сега има небивали размери от началото на пандемията до момента. Регистрирани са максимален брой болни и умряли от пиковете при предходните две талази – през есента на 2020 и напролет на 2021 година ". Това сподели през днешния ден пред БНР някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, а сего съветник към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.

Той уточни, че при 25 хиляди случая на инфектирани за седмица напролет на тази година и 23 хиляди случаи през есента на предходната, сега на седмична база случаите са 27 хиляди. За Кантарджиев е плашеща и огромната смъртност. " През септември 2020 година са умряли 200 души, в този момент през септември 2021 година са умряли 2000 индивида - 10 пъти повече. Ако през октомври предходната година са умряли 400, в този момент тези 400 души ги реализираме единствено за четири следващи дни ", означи специалистът.
 Ще се стигне ли до четвърти локдаун в страната? Ще се стигне ли до четвърти локдаун в страната?
Хаосът с ограниченията против епидемията от ковид, разнопосочните послания от служебните министри и неналичието на координирани дейности от...

Според него тези плашещи обстоятелства би би трябвало малко да притъпят бодряческия звук на Министерството на здравеопазването. За Кантарджиев със закъснялото въвеждане на зелените документи в този момент, се усилва и рискът от заразяването по време на чакането за имунизиране и тествани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР