Епидемично разпространение на дребна шарка в нашата страна няма. Това

...
Епидемично разпространение на дребна шарка в нашата страна няма. Това
Коментари Харесай

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Епидемично разпространение на дребна шарка в нашата страна няма

Епидемично разпространяване на дребна шарка в нашата страна няма. Това означи в изявление за предаването " Преди всички " проф. доктор Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и народен съветник по микробиология. Той заяви, че от началото на годината в област Бургас има 4 случая на инфектирани с морбили чужденци:

" Една 20-годишна украинка, идвайки на работа в нашата туристическа промишленост, към този момент е инфектирана от случай в родината си. Тя заразява и съквартирантката си – също момиче от Украйна. Бяха взети ограничения и не допуснахме разпространяване измежду популацията. Едно 6-годишно дете от Русия също се разболя и още веднъж не допуснахме разпространяване, тъй като незабавно бяха взети ограничения. Преди към месец и половина един млад мъж, който също работи в нашата страна и е от чужбина, прояви болестта ".

Най-много морбили в страните от Европейски Съюз има в Румъния. Сърбия, Северна Гърция, Русия, Украйна и Италия сега са доста наранени от разпространяването на болестта с морбили, което се дължи на невисок имунизационен обсег.

Проф. доктор Тодор Кантарджиев изясни, че най-важното е общопрактикуващите лекари и родителите да съблюдават на 13 месеца и 13 години децата да бъдат имунизирани и надлежно реваксинирани.

Цялото изявление с проф. доктор Тодор Кантарджиев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР