Епидемичната обстановка в страната се успокоява - данните показват, че

...
Епидемичната обстановка в страната се успокоява - данните показват, че
Коментари Харесай

Математик: Веднага трябва да върнем затегнатите мерки, иначе ще ни залее нова вълна

Епидемичната конюнктура в страната се успокоява - данните демонстрират, че заболеваемостта бележи равномерен спад. Все още обаче всички области са в алената зона съгласно картата на Центъра по заразни заболявания. Варна, Русе и София са с най-вече инфектирани и заболели. Ще се резервира ли тази наклонност?

Според математика Лъчезар Томов сега спадът на случаите се дължи на ограниченията, въведени в края на март.

Тепърва следва да усетим резултата от разхлабването, тъй че е рано да се приказва за завършек на епидемията, в случай че ограниченията не се затегнат. Вече се следи нарастване в броя на инфектираните деца след отварянето на учебните заведения и детските градини.

" Можем да имаме още една вълна, и още хиляди души, които да получат тежки увреждания или да починат. Следващата сряда аз чакам да стартира експоненциалния растеж, който първоначално няма да се усеща доста, т.е. може би преди Великден няма да го усетим, в случай че имаме шанс след Великден ще се усети, в случай че нямаме шанс, по-рано.

Ситуацията не е под надзор, в този момент растежът ще е по-бавен и ще има повече време да се вземат ограничения преди да умрат няколко хиляди души ненужно, превантивно, от които над четвърт са под 65 години ", сподели математикът Лъчезар Томов пред Българска национална телевизия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР