Епичната приключенска продукция Хобит: Пущинакът на Смог“ (The Hobbit: The

...
Епичната приключенска продукция Хобит: Пущинакът на Смог“ (The Hobbit: The
Коментари Харесай

Най-гледаната декемврийска премиера у нас

Епичната приключенска продукция „ Хобит: Пущинакът на Смог “ (The Hobbit: The Desolation of Smaug) оглави родната боксофис ранглиста през миналия уикенд и стана освен най-касовата кинопремиера за 2013 година, само че и най-гледаната декемврийска премиера у нас за всички времена.

„ Хобит: Пущинакът на Смог “ е гледан от 48 420 български фенове в първите три дни на огромен екран в България, с което задмина „ Аватар “ (Avatar) по брой фенове в премиерния уикенд.

С доходи от 498 476 лв., „ Хобит: Пущинакът на Смог “ усъвършенства и премиерните боксофис резултати у нас на всички кино екранизации на Питър Джаксън по романите на Дж.Р.Р. Толкин - „ Хобит: Неочаквано странствуване “ (2012 г.) и всички филми от трилогията „ Властелинът на пръстените “. В международен мащаб през първите три дни „ Хобит: Пущинакът на Смог “ донесе на основателите си 204 875 млн. $, 73,7 млн. от които в Съединени американски щати, където филмът стана четвъртата най-касова декемврийска премиера до в този момент.

Новата величествена трилогия на Джаксън, екранизираща романa „ Хобит “ на Дж. Р.Р. Толкин, стартира с „ Хобит: Неочаквано странствуване “ и продължава с „ Хобит: Пущинакът на Смог “, в който действието се развива в Средната земя 60 години преди събитията във „ Властелинът на пръстените “. Оцелели след началото на тяхното ненадейно странствуване, всички от Дружината поемат на изток, срещайки по пътя си човека-мечка Беорн и рой от великански паяци в подлите гори на Мраколес. Измъкнали се от хватката на Горските елфи, джуджетата не престават пътешествието към Езерния град и крайната си цел - Самотната планина. Там те ще би трябвало да се изправят пред творение, по-страховито от всички, които са срещали до момента - Дракона Смог. Той ще подложи на инспекция освен запасите от смелостта им, само че и рамките на тяхното другарство и мъдростта, добита по изминатия тежък път.

Последният филм от трилогията „ Хобит “ – „ Хобит: Дотам и назад “ - се чака по кината на 17 декември 2014 година.

Трилогията „ Хобит “ е основана по едноименния разказ на Дж. Р.Р. Толкин. Режисьор е носителят на „ Оскар “ за „ Властелинът на пристените “ Питър Джаксън, който е и съсценарист дружно с Фран Уолш, Филипа Бойенс и Гилермо дел Торо. Продуценти са Питър Джаксън, Каролин Кънингам, Зейн Вейнер и Фран Уолш. Изпълнителни продуценти са Алън Хорн, Тоби Емерих, Кен Къминс и Каролин Блекууд.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР