EPA-EFE България е истински рай за конспирациите и голяма част от

...
EPA-EFE
България е истински рай за конспирациите и голяма част от
Коментари Харесай

COVID-19 е план за нов световен ред, а Земята е плоска. Защо много българи вярват на тези конспирации?

 EPA-EFE България е същински парадайс за конспирациите и огромна част от хората у нас възприемат съществено съществуването на сходни теории. Заключението е на интернационално изследване по тематиката на университета в Хановер, което следва да бъде оповестено. Част от данните бяха оповестени от психолога доцент Маргарита Бакрачева, която описа повече за настройките по тематиката в предаването " Матине " на Dir.bg.

Държим първо място по доверие в антиваксърските теории, в които имат вяра близо 62%. Теорията, че ни тровят посредством кемтрейлс, се споделя от 52% от запитаните. Най-много - близо 71% от запитаните българи, считат, че има секрети сили и планове и зад съществуването на пандемията от COVID-19.

" Спрямо другите страни в изследването - Австрия, Германия, Швеция, в България имаме много по-голям % измежду обществото, което споделя антиваксърските теории, кемтрейлс и в това число теориите, свързани с ковид. Единствената, която не споделяме, е тайната доктрина за 5G. Вярваме в това число в теории, че държавното управление на Съединени американски щати е излъгало и не е кацнало на Луната. Винаги в основата на конспирацията има някакъв акт, който не е доказан или не е обещано задоволително рационално пояснение какво се случва. Ние обичайно сме по този начин, тъй като сме недоверчиви ", разяснява доцент Бакрачева.

Според психолога българинът е доста разумен в избора си на коя тъкмо доктрина да повярва. Например във връзка с конспирацията, че COVID-19 е скрит план, само че не и пандемия, множеството хора показват фармацевтичния бизнес и преразпределението на пазарите като главен мотор за обстановката. Това може да бъде обвързано и с ниското доверие в медиите у нас, само че международната пандемия не е усложнила обстановката с конспирациите в България, демонстрират наблюденията на доцент Бакрачева. На разпространяването на тайни теории би трябвало да се гледа обществен барометър и подценяването на този фактор може да бъде рисково, споделя тя.

COVID-19 е проект за нов международен ред, Земята е плоска, Финландия не съществува и е измислена страна, а Австралия също е под въпрос и може би е неистина. Това са единствено част от обсъжданите в обществените мрежи версии в последните месеци и години, които натрупат почитатели.

Как обаче се написа сюжет на една интрига?

Всичко ново е добре забравено остаряло и конспирациите също се подчиняват на това предписание. Модерната интрига от началото на предишния век по отношение на електричеството в този момент се повтаря с технологията 5G, разкрива сценаристът Тео Чепилов, прочут с работата си по епизодите на някои от най-успешните БГ сериали - " Стъклен дом " и " Под прикритие ".

" Любимата ми интрига е тази с 5G. Винаги е добре човек да се учи от историята. Една и съща тъпота се повтаря още веднъж и още веднъж. Преди 100 години също е имало постери в акция против електричеството. Тогава огромната суматоха е била, че електрическите кабели ще докарат хората до полуда. Едно време уличните лампи са били с газ и е имало огромна борба сред хората, които се занимават с газ и с електричество. Пропагандните плакати са показвали по какъв начин хората полудяват и по какъв начин ги пържат, което е същото като обстановката с 5G сега. Какво е 5G? По-бързо 4G. Даже за тези хора с конспирациите ще бъде отлично - 20 пъти по-бързо ще могат да си четат нелепостите, в които имат вяра от телефона. За тях дори е по-добре. "

Има хора, които фактически са уверени в безумните теории и намират разумни съгласно тях пояснения, демонстрира опитът на Чепилов с почитателите им.

" Конспирацията е доказателство за нездравословния резултат на всевъзможни вещества. Забелязал съм, че колкото повече изтрещяват хората, толкоз повече стартират да имат вяра в конспирациите. Аз в действителност познавам Flat Earther - човек, който счита, че Земята е плоска. Той е американец и има вяра откровено в това. Много ми беше забавно и му задавах въпроси - по какъв начин се скрива корабчето зад хоризонта? " Това е зрителна машинация ". А по какъв начин обикаляме света? " Земята в действителност е като хокейно игрище и ние се плъзгаме в профил по хокейното игрище, по този начин обикаляме света ". Добре де, виждали сме фотоси на Земята, тя е кръгла. " Да, само че това е тъй като ти вярваш в мейнстрийм медията. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР