ЕП ще гласува относно реформата на системата за търговия с

...
ЕП ще гласува относно реформата на системата за търговия с
Коментари Харесай

ЕП ще гласува позицията си относно законите за ценообразуване на въглеродните емисии

ЕП ще гласоподава по отношение на промяната на системата за търговия с излъчвания, механизма на Европейски Съюз за поправяне на въглеродните излъчвания на границата и новия обществен фонд за битка с изменението на климата.

След дебата в пленарна зала на 7 юни 2022 година и отхвърлянето на отчета за преразглеждането на Системата на Европейски Съюз за търговия с излъчвания на 8 юни 2022 година на пленарната сесия в Страсбург, в сряда евродепутатите ще гласоподават още веднъж по три законопроекта, които са част от пакета „Подготвени за цел 55 през 2030 г.“. Това е проектът на Европейски Съюз за понижаване на излъчванията на парникови газове с най-малко 55% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година и реализиране на нулеви чисти излъчвания на парникови газове (климатична неутралност) до 2050 година в сходство с Законодателен акт на Европейски Съюз за климата.

Одобрените текстове ще бъдат мандат на Парламента за договаряния с държавните управления на Европейски Съюз по окончателните закони.

Досиетата са следните:

Реформа на схемата за търговия с излъчвания (СТЕ)
Безплатни квоти за индустрията, които се преустановяват по-бързо, а жителите се включват по-късно в съдебна техническа експертиза II
Механизъм на Европейски Съюз за въглеродна промяна по границите (CBAM)
По-широк обсег и по-бързо използване на новия инструмент за битка с изместването на въглеродни излъчвания
Социален фонд за климата
Нов фонд за подкрепяне на най-засегнатите от енергийна беднотия и беднотия във връзка с подвижността да се оправят с нарасналите разноски, свързани с енергийния преход.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР