ЕП призова за спиране на Северен поток 2. Членовете му

...
ЕП призова за спиране на Северен поток 2. Членовете му
Коментари Харесай

ЕП искат спиране на „Северен поток 2“, Русия вече не е стратегически партньор

ЕП прикани за прекъсване на „ Северен поток 2 ”. Членовете му гласоподаваха на пленарна сесия в Страсбург резолюция за политическите връзки сред Европейски Съюз и Руската федерация, която съдържа оферти за прекъсване на плана. Русия към този момент не може да се смята за „ стратегически сътрудник ”.
Депутатите от Европейския парламент желае прекъсване на " Северн поток 2 ". Те гласоподаваха в Страсбург резолюзия за политическите връзки сред Европейски Съюз и Руската федерация. Тя планува опция за разширение на персоналните наказания, за ограничение на достъпа на Русия до финанси и технологии, а също и решение Москва да не бъде считана към този момент за стратегически сътрудник, предава БГНЕС.

Резолюцията също по този начин приканва Европейска комисия и Европейската дипломатическа работа „ незабавно да разработят законодателни оферти по отношение на общоевропейския закон „ Магнитски”. Това е световен правозащитен режим на глобите на Европейски Съюз, който ще разреши въвеждането на визови забрани и целенасочени наказания, например„ блокиране на благосъстоятелност и имуществени ползи в границите на юрисдикцията на Европейски Съюз във връзка с физическите лица”, както и правене на съответния “санкционен лист “.

В текста се споделя още, че „ Северен поток-2 “ усилва зависимостта на Европейски Съюз от съветските газови доставки, заплашва вътрешния пазар на Европейски Съюз и не дава отговор на енергийната политика или стратегическите ползи на Европейски Съюз и по тази причина би трябвало да бъде спрян.

„ При сегашните условия Русия към този момент не може да се смята за „ стратегически партньор” и защото правилата в съглашението за партньорство и съдействие „ към този момент не се спазват”, то „ би трябвало да бъде преразгледано”. Евродепутатите утвърдиха в резолюцията апел към страните от Европейски Съюз към „ по-нататъшна съгласуваност и координация “ на тяхната външна политика по отношение на Руската федерация”, написа още в документа.

Отбелязва се още, че Европейски Съюз е отворен за подсилване на връзките и разговора и би желал да се върне към съдействие с Русия, когато съветските управляващи изпълнят своите правни и интернационалните отговорности ". " Настоящите различия и борби сред Европейски Съюз и Русия не дават отговор на ползите на нито една от двете страни; каналите за връзка би трябвало да останат отворени, макар разочароващите резултати; новото разделяне на континента заплашва сигурността на Европейски Съюз и Русия ", написа още в резолюцията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР