еопардите делят гората си със сибирския тигър. Заради загуба на

...
еопардите делят гората си със сибирския тигър. Заради загуба на
Коментари Харесай

Как се чифтосват сибирските тигри

еопардите разделят гората си със сибирския тигър. Заради загуба на местообитания и ловци, са останали единствено 500 от тях на независимост. На процедура всички живеят в Далечния Изток на Русия.

Тежат над 300 кг. и са най-едрите огромни котки на света.

Като всички тигри, този мъжки е извънредно териториален. Но се събират, когато е време за чифтосване. Той обръща носа си против вятъра и очевидно е уловил миризма. Наблизо, от другата страна на долината, тази женска е в бърлогата си. Но е маркирала територията си с кодирани известия, ориентирани към всички мъжки в региона. Хормоните в урината ѝ демонстрират готовността да се чифтосва. Толкова малко човеци са останали по света, че е значимо тези известия да не бъдат прекъсвани, описват във видеото на


За да разбере какво значи миризмата ѝ, мъжкият употребява специфичен орган, посредством който узнава дали ще одобри вниманието му.

Женската подхваща първия ход, като насочва известието. Но, в случай че мъжкият откликне, отново ще е нужно ухажване. Тя може да желае да се развъжда, само че това не е спекулация за една нощ.

Когато се срещнат, тигрите прекарват дни дружно, душейки се и търкайки телата си едно в друго, изграждайки интимна връзка и се чифтосват неведнъж. Но романтиката не продължава дълго. След късия контакт, мъжкият незабавно потегля да търси друга женска и няма да има никаква роля в развъждането на потомството.

Повече вижте във видеото.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР