ензорните дисплеи, популярни още и с названието "тъчскрийн", в момента

...
ензорните дисплеи, популярни още и с названието "тъчскрийн", в момента
Коментари Харесай

Учени работят по технология, която да замени тъчскрийна

ензорните екрани, известни още и с названието "тъчскрийн ", сега са незаместим детайл от всяко мобилно устройство. За доста хора е мъчно да си показват бъдещите устройства без този съставен елемент. Въпреки това някои вършат тъкмо това, оповестява онлайн изданието DigitalTrends.

Учени от Университета "Карнеги Мелон " работят тъкмо върху това. Ръководител на екипа е Крис Харисън, който дружно с сътрудниците си има за задача да си показа и осъществя света на компютрите след 25 години.

Учените от FIGLAB, както те назовават плана и лабораториите си, към този момент са основали много неща. Всички те са разнообразни концепции за бъдеще без сензорни екрани в обичайния им в този момент тип. Например електропроводима багра, която може да трансформира всяка стена в голям сензорен екран, като просто върху нея се прожектира изображение.

Друго създание е интелигентен часовник, който употребява ръката на притежателя си за платно за прожектиране на изображенията. Има и устройство, което да симулира чувството за досег във виртуална действителност.

Екипът на Харисън възприема сегашните сензорни екрани не като върхът на тази технология, а едвам като нейното начало. Разработката на нови технологии и хрумвания обаче лишава време. Харисън споделя, че 90% от основаните от FIGLAB прототипи, ще се провалят и няма да реализират нищо.

Причините за това ще са най-различни. Неподходяща идея, неправилна реализация, липса на съответни към дадения миг технологии. Може и някоя концепция да звучи отлично на думи, само че реализацията ѝ да покаже, че не е практична. А може и всичко да е отлично, само че просто потребителите да не одобряват създаването и да предпочетат нещо друго.

Всичко това е естествена част от живота на всеки академик и е натурален детайл от създаването на нова технология. За момента няма академик, който да може да планува какво ще се случи, споделя Харисън. Но това не стопира учените, а в противен случай - стимулира ги да търсят незнайното. Девет от 10 хрумвания може да се провалят, само че десетата може да се окаже революционна. Именно това е и задачата на учените в търсенето на технологията, която ще размени сензорните екрани.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР