атрупването на планетата с боклуци е една от най-големите катастрофи,

...
атрупването на планетата с боклуци е една от най-големите катастрофи,
Коментари Харесай

4 неща, които могат да се рециклират

атрупването на планетата с отпадъци е една от най-големите произшествия, които ние, хората, причинихме на дома си през последните 70 години.

Откакто пластмасата и свръхконсумацията са метод на живот, на милиони места по планетата порастват планини от боклуци, а в океана плуват острови от отпадък с размера на Тексас.

За да не се окажем скоро жители на бунище, сме длъжни да понижим фрапантно отпадъка, който генерираме.

Освен посредством понижаване на потреблението и избягването на непотребните опаковки, можем да увеличим фрапантно преработването на материали. Това въобще не е мъчно, стига да знаете кое може да се рециклира.

1. Прибори за еднократна използването

Не е елементарно да се откажем от удобството на приборите за еднократна приложимост, най-много тъй като са по-хигиенични от тези за многократна, когато приказваме за публично хранене.

Ако не сте задоволително смели да носите лични принадлежности на всички места, най-малко изхвърляйте бъркалките, виличките и лъжичките в контейнера за преработване на пластмаса.

2. Рециклируеми дебитни карти

Отворете портфейла си и пребройте какъв брой карти имате –от банката, карта за отстъпки от няколко магазина, персоналната карта...

Засега персоналните документи не са биоргазградими, само че умерено можете да промените пластмасовата си банкова карта с такава от рециклируем материал.

Ще я получите елементарно от приложението – цифров портфейл, който дава на своите консуматори опцията да употребяват новаторска карта за изтегляне от банкомат и заплащане.

Откриването на сметка и приемането на такава рециклируема карта не е мъчно. Трябва да свалите приложението на своя телефон, да попълните къса форма за регистрация и идентификация, с цел да поръчате новата си карта.

Приложението ви дава опция въобще да не употребявате пластика, като плащате елементарно и комфортно с мобилния си телефон. Но въпреки всичко, за случаите, в които картата е същински нужна, дано най-малко да е рециклируема.

3. Опаковки от козметика

Това ще учуди евентуално значително дами, само че част от козметиката, която употребяваме за разкрасяване, в действителност замърсява природата. Винаги избирайте артикули, които са биоразградими, не съдържат силиконови ексфолиращи частици и избягвайте броката. Той изрично не е биоразградим.

Стремете се да ползвате артикули, чиито опаковки са от рециклирана или подобаваща за преработване пластмаса.

4. Дрехи

Всички тъкани могат да се употребяват наново, стига да бъдат изхвърлени на подобаващото място. От старите тениски и пуловери се прави заряд за седалки на коли и дивани.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР