Ентусиазирани младежи с много въпроси посрещнаха в Бургас `Информационно бюро

...
Ентусиазирани младежи с много въпроси посрещнаха в Бургас `Информационно бюро
Коментари Харесай

Младежи от МСДС - YUDF взеха участие в младежкия дебат Накъде отива Европа?

Ентусиазирани младежи с доста въпроси посрещнаха в Бургас `Информационно бюро на Европейския парламент за България ", където се организира втория от серия юношески диспути на тематика " Накъде отива Европа ".

В събитието взеха присъединяване Ивайло Калфин, някогашен член на Европейския парламент, проф. доктор Милен Балтов, заместник-ректор в Бургаски свободен университет, и гл. ас. доктор Ралица Ковачева от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Според господин Калфин одобряваме за даденост преимуществата на Европейски Съюз: налични пътувания, свободно придвижване. Ние сме част от огромен стопански механизъм и това дава доста благоприятни условия, означи той, като добави, че Европейски Съюз оказва помощ на дребните производители, дава благоприятни условия в науката.

Ралица Ковачев уточни, че оформяме мнението си за Европейски Съюз главно от медиите, а доста политици употребяват клишета и шаблони за Европейски Съюз и хората считат, че Европейски Съюз не се отнася за тях. " Вие сте поколението, което би трябвало да си спомни за какво има Европейски Съюз. Под напора на националистите вие би трябвало да преоткриете разказа ", обърна се тя към младежите.

Според проф. доктор Милен Балтов три неща ни засягат при дългогодишния бюджет на Европейски Съюз: 1. Връзката сред юношески политики и обучение. 2. Малките и междинните предприятия би трябвало да станат първенци. 3. Регионалното развиване в България.

Нуждата от повече ангажираност на младежите към политическия живот в България и Европа и за неналичието на осведоменост в България за ограниченията, които някой от страните-членки взимат за разпространение на политиката измежду младежите, като понижаване на възрастовата преграда за гласоподаване и проучването на " гражданско обучение " в учебно заведение. Това са част от проблемите, които е изтъкнал Doncho Zlatev от работната група за възобновяване на МСДС

" Другото предизвикателство пред Европа е фактът, че Съединени американски щати към момента е по-привлекателна дестинация за огромна част от младите европейци. Разбирането, че оттатък океана е " страната на неограничените благоприятни условия " стимулира хиляди млади българи (тази година над 5 хиляди) да търсят кариера и метод да устроят живот си в Съединени американски щати. В тази борба Обединена Европа би трябвало да влага от ден на ден в подвижността на младежите, да дава опция на младежите по-лесно да започват собствен личен бизнес и да " популяризира " европейския пазар. ", добави Златев, който е и член на Националния съвет на СДС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР