Ентусиаст реши да си направи плаж в частен имот в

...
Ентусиаст реши да си направи плаж в частен имот в
Коментари Харесай

Ентусиаст реши да си направи частен плаж на Обзор, грози го глоба от 50 000 лева

Ентусиаст реши да си направи плаж в частен парцел в Обзор, за което може да отнесе санкция до 50 000 лева, стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова. „ Вчера имахме значима инспекция с представители на Министерство на вътрешните работи и представители на община Обзор. Беше открито, че има нерегламентирано взимане на пясък, който е насипан върху частен парцел, тъй че да се образува частен плаж ", съобщи Ангелкова.

„ Частният плаж " е част от плаж Обзор-мотела. Включително на него има сложена табела, заграждения и нерегламентирани обекти. Министерство на туризма е поискало подпомагане на Министерство на вътрешните работи и е стартирало нужните дейности за налагане на административни санкции. Мераклията може да отнесе санкция до 50 000 лв..

В момента се замерва със специфичен геодезичен апарат, с цел да се откри каква е площта, какъв брой е конфискуваният пясък и от къде е.

„ Който и да е няма право да си прави частен плаж, камо ли да поставя табели. Освен това хотелът, който се намира зад частния парцел, въобще не е и категоризиран ", сподели още за случая Ангелкова.

Тя разяснява и различен проблем, обвързван с къмпинг „ Нестинарка ", където чадър и шезлонг костват 36 стотинки, което го прави плажът с най-евтини плажни съоръжения. Появи се информация, обаче, че концесионерът продавал и шалтета по 5 лв., които вървели наложително с шезлонга.

Министърът на туризма изясни, че цената за използването на чадърите и шезлонгите са регламентирани в контракта за концесия. Всички спомагателни услуги, които се предложили на плажа се определяли на цени, съгласно усмотрението на концесионера. Единственото изискване по контракта било, че тези спомагателни услуги не би трябвало да бъдат наложителни за всеки клиент, а по желание. Според направена инспекция през вчерашния ден е открито, че шалтетата не са наложителни към чадъра и шезлонга, увери Ангелкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР