ЕНП обяви своя кандидат за нов шеф на ЕК. Това

...
ЕНП обяви своя кандидат за нов шеф на ЕК. Защо при речта му бе споменато името на "Възраждане"...

БГНЕС/EPA/ROBERT GHEMENT

Коментари Харесай

ЕНП обяви своя кандидат за нов шеф на ЕК! Защо при речта му бе споменато името на „Възраждане“…

ЕНП разгласи своя претендент за нов началник на Европейска комисия. Това е досегашната председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя получи през днешния ден поддръжката на Европейската национална партия да остане още един 5-годишен мандат отпред на изпълнителния орган на Европейския съюз.

На конгреса на ЕНП в румънската столица Букурещ номинацията на 65-годишната германка за водещ претендент на идните през юни избори за Европарламента беше подкрепена от 400 делегати. 89 бяха срещу.

Като съществени провокации пред Европейския съюз Урсула фон дер Лайен уточни съветската война против Украйна, войната в линията Газа и възхода на Китай.

А на вътрешния фронт – приятелите на Путин, които се пробват да пренапишат историята ни и да вземат за пленник бъдещето ни.
„ Нямайте никакво подозрение какъв е залогът на изборите – нашата мирна и обединена Европа е застрашена от популисти, националисти, демагози, без значение дали са крайнодесни или крайнолеви; дали това е „ Алтернатива за Германия “, „ Национален общ брой “ във Франция, „ Конфедерация “ в Полша или „ Възраждане “ в България! Имената може да са разнообразни, само че задачата им е една и съща – желаят да стъпчат нашите полезности и да унищожат нашата Европа. Ние от Европейската национална партия няма да го позволим “.

 

 ЕНП разгласи своя претендент за нов началник на Европейска комисия! Защо при речта му бе упоменато името на БГНЕС/EPA/Robert Ghement

ЕНП се обрисува да излезе, също както и през 2019 година, победител на европейските избори.

Очаква се обаче и напредък на евроскептични националистически обединения. Преди 5 години Урсула фон дер Лайен беше определена да води Еврокомисията едвам с 9 гласа болшинство в Европарламента.

В признатия в Букурещ избирателен манифест на Европейската национална партия се упорства Румъния и България да станат пълноправни членки на Шенген.

 

Източник – БНР

Още вести четете в категория Коментари
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР