Енергоразпределителното дружество Енерго-про съобщи, че има да си събира 10

...
Енергоразпределителното дружество Енерго-про съобщи, че има да си събира 10
Коментари Харесай

Енерго-про има да си прибира 10 млн. лева от държавни и общински дружества

Енергоразпределителното сдружение " Енерго-про " заяви, че има да си събира 10 млн. лв. задължения от страна на " значими държавни и общински сдружения ". Става въпрос за неплатени доставки на ток, съобщи Actualno.com.

Не бяха конкретизирани безусловно всички длъжници, само че стана ясно, че най-проблемни за момента са ВиК сдружения. Заради дълг от 3 млн. лв. от през днешния ден, 10 декември, без ток е административната постройка на ВиК-Меден бунар в град Кубрат , само че не престават договарянията с водното сдружение и ЕРП-то се надява до месец да бъде реализирано съглашение.

Председателят на УС на " Енерго-про Варна " ЕАД Ангел Ангелов заяви, че в сходна обстановка е и ВиК-Добрич. " Надявам се там да не се стига до обстановката във ВиК-Меден бунар и скоро да реализираме съглашение ", сподели той. Ангелов разясни, че повода за подхванатите ограничения е решението от 1 януари ВиК сдруженията от региона да преминат към ВиК асоциацията на Дунав-Разград като съответните им задължения може да станат несъбираеми.

Според закона активите на ВиК-тата минават към съответната асоциация, в която влизат, само че не и пасивите, настояват от " Енерго-про ". В случая пасивите остават във ВиК-Меден бунар. Енерго-про предлага на общината на Кубрат да стане поръчител на дълга и да бъде подписано съглашение за неговото разсрочване.

Още детайлности по тематиката прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР