ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги приключи строителството на най-новия соларен парк в

...
ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги приключи строителството на най-новия соларен парк в
Коментари Харесай

Производител на сладкарски изделия инвестира във ФЕЦ за собствени нужди

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги завърши строителството на най-новия слънчев парк в село Поликраище, община Горна Оряховица. Съоръжението принадлежи на компания Гранд Комерс 2009 и е с пикова мощ 29,9 kWp. Монтирани върху алуминиева структура с напълно южна ориентировка за оптимално целогодишно електропроизводство, 107-те броя поликристални модула Risen, заемат забележителна част от обширния покрив на индустриалния завод на компанията. Трифазната централа е снабдена и с висок клас система за наблюдаване, надзор и събиране на данни за продуктивността на ФЕЦ-а. Идеята на нейният притежател е добитата от слънце сила, ≈ 36,8 MWh на годишна база да бъде употребена за застраховане на личните потребности.

Гранд Комерс 2009 има над 10-годишен опит в сладкарския отрасъл. За да направи комерсиалната си марка разпознаваема измежду разнообразието от артикули в тази гама, компанията предлага огромно многообразие от трайни сладкарски произведения и фини печива, залагайки на естествените съставки.

„ Секторът на възобновимите енергийни източници, изключително ФЕЦ е измежду най-атрактивните за вложения, защото в относително кратковременен проект, те се изплащат ", безапелационен е Цветомир Игнатов притежател и шеф на Гранд Комерс 2009. „ Единственото изискване е да избереш верния сътрудник измежду множеството, на който да повериш построяването на ФЕЦ-а. Забележете, не споделям най-евтиният, а верният. Този, който би го построил по този начин, като че ли го строи за себе си ", добавя той.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги е лицензиран съветник по енергийна успеваемост за осъществяване на енергийни обследвания на промишлени системи и здания. В рамките на своята стратегия „ Енергийна успеваемост " компанията осъществя планове за реализиране на действителна оптимизация на енергийните разноски при индустриални, търговски и битови консуматори. Чрез своите лични специалисти и в партньорство с одобрени снабдители и производители ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги предлага на клиентите си енергоспестяващо осветяване, фотоволтаични съоръжения, климатични системи, термопомпи, системи за енергиен мониторинг и ръководство на потреблението на електрическа енергия, енергоспестяващи електроуреди, както и разнообразни профилирани услуги и съвещания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР