Енергийното министерство и няколко други институции в САЩ станаха мишена

...
Енергийното министерство и няколко други институции в САЩ станаха мишена
Коментари Харесай

Енергийното министерство на САЩ стана мишена на хакери

Енергийното министерство и няколко други институции в Съединени американски щати станаха цел на световна хакерска офанзива, осъществена посредством едва място в необятно употребен програмен продукт за прекачване на файлове, оповестиха публични представители, представени от Ройтерс.

По-специално става дума за пропуск в сигурността на програмата MOVEit TRANSFER, от който хакерите са се възползвали и са „ компрометирали “ данни в две структури към енергийното ведомство, уточни то.

Засегнатите организации към министерството са университетският консорциум „ Оук Ридж Асошиейтед Юнивърситис “ (Oak Ridge Universities) и Пилотният цех за изолираност на боклуци (Waste Isolation Pilot Plant) - обект в Ню Мексико за депониране на нуклеарни боклуци от отбранителния бранш.

Мишена на офанзивата са били още „ Шел “, Университетската система на Джорджия (организация шапка на разнообразни университети в щата Джорджия), университета „ Джонс Хопкинс “ и Johns Hopkins Health System, излиза наяве от известия, публикувани от трите организации. Последната е организация с нестопанска цел, ръководеща шест лечебни заведения и центърове за оказване на първична здравна помощ.

Новите жертви влизат във все по-набъбващия лист на организации в Съединени американски щати, Англия и други страни, чиито системи биват хакнати посредством софтуера MOVEit Transfer. Хакерите са се възползвали от пропуск в сигурността, който производителят „ Прогрес Софтуер “ откри предишния месец.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР