Енергийният министър Теменужка Петкова също е притеснена от скока на

...
Енергийният министър Теменужка Петкова също е притеснена от скока на
Коментари Харесай

И енергийният министър Петкова е притеснена от скока на тока

Енергийният министър Теменужка Петкова също е обезпокоена от скока на цената на тока на свободния пазар. От енергийната борса обяснили, че покачването на цената е поради засиленото търсене. Коментар тя направи след съвещанието на енергийната комисия.

Няма по какъв начин да бъдем равнодушни, когато българският бизнес и промишленост са обезпокоени от скок в цената на електрическата енергия на свободния пазар, разяснява министър Петкова.

Това е обвързвано с конкурентоспособността на стопанската система, с работните места на хората, които работят в предприятията. За нас това е извънредно значимо, увери енергийният министър.

Вчера е разговаряла с работодателските организации и КЕВР, с държавните енергийни сдружения. Покачването на цената на електрическата енергия е в избрани дни и часове.

Припомняме, през днешния ден и КРИБ излязоха с позиция, откакто преди няколко дни от АИКБ алармираха за фрапантен скок в цената на тока ва свободния пазар.
Вчера министър Теменужка Петкова организира среща с работодателските организации и с представители на енергийната борса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР