Енергийният министър Румен Радев пристигна в административната сграда на ТЕЦ

...
Енергийният министър Румен Радев пристигна в административната сграда на ТЕЦ
Коментари Харесай

Протестиращите отсвириха енергийния министър

Енергийният министър Румен Радев дойде в административната постройка на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, където той и неговият заместител Красимир Ненов трябваше да се срещнат с протестиращите енергетици и миньори, синдикати и административното управление на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, предава БНР.

Представителите на протестиращите и синдикалните водачи на организациите от КНСБ и КТ „ Подкрепа “, които бяха поканени на тази среща, не се появиха. На място е единствено административното управление, с което министъра на енергетиката Румен Радев ще се срещне.

Той разгласи, че желал да създадат срещата тук, с цел да могат да поговорят на място, където работят хората и да го създадат в по-нормална среда.

Все отново по-късно ще посети автомагистрала „ Тракия “ и ще се срещне с протестиращите, само че е желал преди този момент да създадат диалога в спокойна среда

По-рано енергетиците и миньорите, които са на автомагистрала „ Тракия “ и на Подбалканския път в региона на Гурково, оповестиха, че не престават блокадите. Протестиращите оповестиха, че няма да правят отстъпка и че препоръчаният проект за обективен преход за Стара Загора не ги устройва. Те желаеха представителите на властта да отидат при тях.

Вчера министър-председателят и министърът на финансите оповестиха, че централите ще работят до 2038 година. А миньори и енергетици, които решат да изоставен, ще получат до 36 работни заплати.

Очаква се през днешния ден държавното управление да изпрати в Брюксел трите проекта за обективен преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник, защото крайният период за предаването им на Европейската комисия изтича. До 31 декември всички страни членки би трябвало да ги одобрят. В противоположен случай страната ни ще изгуби 3,5 милиарда

Пернишките миньори и енергетици също излязоха на кротичък митинг на републиканския път за Кюстендил в региона на автогарата в Перник.

Протестът е знак на взаимност с сътрудниците им от Стара Загора. Вчерашното решение на държавното управление, не ни удовлетворява, обявиха работещите във въгледобива и енергетиката.

Те упорстват да бъдат признати всички импортирани в министерския съвет оферти и са безапелационни, че митингите им ще продължат. Засега няма блокади на пътища.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР