Енергийният флагман на ГЕРБ Делян Добрев даде ясно да се

...
Енергийният флагман на ГЕРБ Делян Добрев даде ясно да се
Коментари Харесай

Делян Добрев недоумява: Защо хапете Радев, а не Асен за дерогацията?!

Енергийният флагман на ГЕРБ Делян Добрев даде ясно да се разбере, че поддържа решението на президента Румен Радев да даде решението на Народното събрание за пркератяване на концесията на " Росенец " за разглеждане от Конституционния съд. И разгласи, че в действителност ядът не бивало да се излива против президента, а демократичната общественост трябвало да го насочи против финансовия министър Асен Василев, който персонално, посредством дерогацията за " Лукойл ", издействана от Европейска комисия, до момента в който бе вицепремиер, е покровителствал пристанището.

" Преди няколко седмици Народното събрание одобри закон за преустановяване на концесията Росенец. Аз съм един от вносителите и считам, че това е освен наше обвързване, основано на Регламент на Европейска комисия с директно приложение в България, само че и честен акт от наша страна.

Прочетох деликатно претекстовете на президента, с които той изпраща закона в Конституционния съд. Според юристите на президентството, дерогацията на Асен Василев важи и за член 5к, който се отнася до заварените контракти за публични поръчки или за концесии.

Да Ви напомня, това е онази дерогация, за която Асен Василев заплаши и шантажира Европейска комисия, че ще бойкотира всички наказания против Русия, в случай че не я получим. Получихме я. Резултатът от нея бяха прескъпи горива през цялото ръководство на Политическа партия и МИЛИАРДИ свръхпечалби за режима на ПУТИН. С две думи - от тази дерогация завоюва единствено Путин на гърба на бедния български водач.

Днес виждам, че цялото Демократична България отпред с уважавани от мен сътрудници са скочили гневно против Радев. И не мога да се стърпя да не ги попитам - за какво против Радев? Не би трябвало ли да скачате против Асен Василев, който изнуди Европейска комисия за тази дерогация, която се оказва, че пази и Росенец? А Вие участвахте ли в това изнудване през цялото време?

Асен Василев твърди, че има решение на Министерски съвет за искане на дерогация. Вие имахте министри в този Министерски съвет, подкрепихте ли това решение? Част ли сте омертата за милиардите към Путин от съветския нефт? Защо не ме подкрепихте, когато предложих със закона за бюджета да отнемем дерогацията?

Политическа партия нищо не ги запитвам. Те са ми ясни. Бранят със зъби и нокти милиардните съветските ползи в петрола. Срещу какви месечни суми дори не ме интересува...
ТЕМА преди 2 месеци 1047 преди 4 месеци 3246 преди 5 месеци 12129
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР