Енергийните проекти бяха основна тема на разговорите между българския премиер

...
Енергийните проекти бяха основна тема на разговорите между българския премиер
Коментари Харесай

Енергийните проекти – във фокуса на разговорите между Медведев и Борисов

Енергийните планове бяха съществена тематика на диалозите сред българския министър председател и съветския му сътрудник. Дмитрий Медведев е на публично двудневно посещаване в София. След срещата Бойко Борисов съобщи, че на България ѝ се поставя да взе участие в преноса на газ.

От своя страна съветският министър председател изиска гаранции от Европейската комисия за реализирането на плана „ Турски поток” през България.

И двамата министър председатели бяха безапелационни, че планът „ Белене” има бъдеще и е допустимо да се осъществя с съветска помощ.

Снимка: Ладислав Цветков

Медведев дефинира енергийното съдействие сред двете страни за флагман на връзките сред България и Русия. „ Трябва да отчитаме този опит, който не е от най приятните, имам поради „ Южен поток”. Затова за по-нататъшните съответни стъпки ще можем да приказваме, откакто Еврокомисията ни даде надеждни гаранции, че в бъдеще този план няма да бъде провален и няма да имаме никакви загради. Още един огромен план е АЕЦ Белене, ние сме подготвени да участваме в построяването на централата”, съобщи Медведев.

Снимка: Ладислав Цветков

Българският министър председател на собствен ред регистрира, че в газовата сфера сме понесли огромни вреди и акцентира, че България не желае нови количества газ, а да резервира потенциала, който имаме сега – 15 милиарда кубика.
Медведев: Изтребители постоянно ще дойдат, значимото е да пристигна газът (ВИДЕО) Борисов назова "национални предатели " тези, които работят срещу преноса на синьо гориво през България
Борисов съобщи, че построяването на „ Белене” е в български интерес. „ Ние след 10-12 години ще се наложи да внасяме ток, а в това време имаме два български реактора”, акцентира той. Българският министър-председател дефинира връзките на България с Русия като прагматични.
Целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи зает със сигурността при визитата на Медведев Руският министър председател се придвижва с голям конвой, ограниченията за сигурност са извънредно засилени
„ Изтребители постоянно ще дойдат, значимото е да пристигна газ и да работят електроцентралите и с съгласно мен ние с нашите български другари би трябвало да работим тъкмо върху това”, сподели също Дмитрий Медведев.
Радев за енергийното партньорство с Русия: Особено значима за нас е преференциалната цена Според него разговорът сред София и Москва може да помогне за възобновяване на доверието сред Европейски Съюз и Русия
Руският министър председател се срещна и с президента Румен Радев. „ Русия е стратегически сътрудник в енергетиката, където има огромен капацитет за задълбочаване на нашите връзки, несъмнено, при съблюдаване на значими правила, като целенасоченост, конкурентност, бистрота, сигурност на доставките и, изключително значимо за нас, преференциална цена”, сподели българският държавен глава.
Снимка: БГНЕС

Българското държавно управление и съветското би трябвало да работят в разговор дружно, разгласи още съветският министър председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР