Енергийните помощи не могат и няма да отпаднат, защото в

...
Енергийните помощи не могат и няма да отпаднат, защото в
Коментари Харесай

Екоминистърът: Енергийни помощи ще има, но не и за въглища

" Енергийните помощи не могат и няма да отпаднат, тъй като в страната има семейства, които се нуждаят от тях. Помощите за въглища обаче би трябвало да се трансформират, да вземем за пример като част от сметката за електричество или като опция за закупуване на биомаса, която има ниски равнища на излъчвания с фини прахови частици ", доуточни позицията си по въпроса за енергийните помощи екоминистърът Борислав Сандов, който преди дни сподели, че със общественото министерство се разисква отпадането на подпомагането за въглища, изключително за гладовете с наднормено замърсен въздух.

Сега той твърди, че на този стадий помощите за дърва за огрев също няма да отпадат, тъй като в някои обитаеми места това би основало проблем за доста хора.

" Ние първо би трябвало да дефинираме какво е енергийно оскъдно домакинство, а на идващия стадий да спрем да даваме на хората въглища, като ги сменяем с подкрепяне за различен тип отопление. На третия стадий би трябвало да се опитаме да решим казуса с енергийната беднотия, само че освен като дофинансираме това, което семейството не може да си разреши. Ако до момента добавяхме малко повече подкрепяне всяка година, можехме още преди пет години да сме решили казуса, като сме създали дома на това домакинство енергийно по-ефективен, тъй че то да може да покрива с по-малко разноски своята сметка за отопление през зимата ", изяснява Сандов, представен от пресцентъра си в петък.

Според него смяната в метода на отопление не е нужна толкоз поради предстоящата финансова глоба от Европейска комисия поради прашния въздух в страната, а поради потребността да се живее в надеждна и чиста околна среда, която ще ни направи по-здрави хора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР