Енергийни теми във фокуса на втория и последен работен ден

...
Енергийни теми във фокуса на втория и последен работен ден
Коментари Харесай

Депутатите в спор за дерогацията и таксите на Лукойл

Енергийни тематики във фокуса на втория и финален работен ден на депутатите за тази седмица. В коридорите реакции на следствието на Европейската комисия за това, че " Лукойл " нарушава дерогацията и изнася съветски нефт и петролни артикули макар възбраната, като по този метод нарушава европейските наказания и продава продуктите в страни от Европейски Съюз и Съединени американски щати, за над 1 млрд евро.

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи се оповестиха за бързото отпадане на дерогацията, от ПП-ДБ са на мнение, че това може да се случи най-рано през март.

" Аз се веселя, че Европейската комисия стартира това следствие и се надявам дерогацията да отпадне по най- бързия метод. Защо " Лукойл " им е по-мил? Санкциите ги заобикаля " Лукойл " с дейната поддръжката на българското държавно управление с дейната поддръжка на настоящия министър председател, миналогодишния и финансовия министър ", сподели Делян Добрев, ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание, народен представител от ПГ на ГЕРБ.

" Виждаме от тези интернационалните следствия, че всичко което приказваме е реалност и това би трябвало да завърши незабавно в България. За нас би трябвало да се случи незабавно и би трябвало да има единодушие, тъй като в случай че не се случи партиите които не го поддържа са про-Путин партии. Днес е 10 ноември и в случай че това не се случи, демокрацията може да си отиде от про-Путин партии в България ", уточни Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи.

" Призоваваме Национална агенция за приходите и митниците да проверяват всички покупко-продажби от времето на дерогацията, с цел да се обясни дали има нарушавания, да се пристъпи към назначение на необикновен шеф от страна на страната ", съобщи Радослав Рибарски, народен представител от ПГ на ПП-ДБ.

Според Рибарски, в случай че бъдат открити нарушавания, законодателството е ясно и то планува въвеждането фигурата на необикновен шеф в рафинерията. Рибарски бе безапелационен, че с оглед зимните месеци и нуждата популацията да бъде обезпечено, отпадането на дерогацията би трябвало да стане най-рано през месец март.

" За следващ път политиката взима връх над стопанската система и се оказва, че когато някой реши отвън България, България би трябвало да се преценява с правила, които някой реши да наложи на нас българите. Въпросът е България независима страна ли е? Ако от ГЕРБ имат сведения, че Асен Василев краде - да подадат сигнал в прокуратурата ", отсече Костадин Костадинов - водач на ПГ на " Възраждане ".

" Ако някой е нарушават тази дерогация, в случай че някой е правил някакви шашми, то е належащо да има такова следствие и би трябвало да потвърди, че някой е нарушил дерогацията на Европейската комисия ", сподели Драгомир Стойнев - ПГ на Българска социалистическа партия за България.

" Ако от Европейска комисия са разкрили някакви схеми и нарушавания за тази дерогация, то следва те да се проверяват и виновните лица за понесат наказателна отговорност ", сподели Павела Митова от Има Такъв Народ.

Междувременно в пленарната зала депутатите гледат ветото на президента върху измененията в закона за енергетиката.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР