Енергийната свързаност на Балканите е приоритет за България. Това заяви

...
Енергийната свързаност на Балканите е приоритет за България. Това заяви
Коментари Харесай

Визитата в Белград: Петков обяви стратегическо партньорство със Сърбия


Енергийната съгласуваност на Балканите е приоритет за България. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в Белград, където е на публично посещаване.

От общата конференция на двамата министър председатели стана ясно, че България ще подаде ръка и на Сърбия, а освен на Северна Македония в идващите шест месеца, когато Франция е отпред на общността.

„ Бих желала да благодаря на България за поддръжката към европейската интеграция и да помолим за поддръжка за идващия клъстер стопанска система и конкурентноспособност, които ние желаеме отворим по време френското председателство на Европейски Съюз “, сподели Бърнабич.
Снимка: БГНЕС

Петков замени телефона си с Бърнабич, както направи и с македонския министър председател Ковачевски, за по-бърза и директна реакция в отбрана на правата на българите.

„ Искам да благодаря на министър-председателят Бърнабич, тъй като тя сподели нещо доста практично: „ Ако има някакъв проблем с българското малцинство в Сърбия, апелирам ти се непосредствено ми се обади “. Това ще бъде методът, с който ще можем напреднем “, означи Петков.

И двамата министър председатели се съгласиха, че енергиен пазар за търговия с газ има огромен капацитет в района.
Снимка: БГНЕС

Петков дефинира Сърбия като стратегически сътрудник и даде обещание министрите на стопанската система, нововъведенията и електронно ръководство да работят дружно.

Обсъдено е и предлагането на общи туристически пакети в България и Сърбия, както и основаването на директни линии Белград-Бургас и Белград-Варна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР