Енергийната сигурност на Европа без Русия е невъзможна. Това заяви

...
Енергийната сигурност на Европа без Русия е невъзможна. Това заяви
Коментари Харесай

Русия посочи на Европа изхода от енергийната криза - Северен поток 2

Енергийната сигурност на Европа без Русия е невъзможна. Това съобщи ръководителят на съветския парламент Вячеслав Володин, представен от ТАСС.

В " Телеграм " той предизвести, че европейските водачи би трябвало да отстранен глобите и да пуснат " Северен поток 2 ", в противоположен случай ще усложнят още повече живота на своите жители.

Настъпи моментът на истината за ръководителите на европейските страни, означи Володин. Според него те имат два изхода от обстановката, " която сами са си основали ".

" Първо, премахнете нелегитимните наказания против страната ни и пуснете " Северен поток 2 " или второ, оставете всичко както е, което ще докара до стопански проблеми и ще усложни още повече живота на жителите ", заключи ръководителят на Думата.

Той добави, че предходната година европейските страни са купили 341 милиарда куб. м газ, от които съвсем 50% е съветски тръбен газ.

Санкциите против нашата страна доведоха до енергийна рецесия в европейските страни, които ги предизвикаха, акцентира Володин. В резултат на това, означи той, френският президент Еманюел Макрон се опита да изглади алтернативата с дефицита на газ по време на пътешестване до Алжир, само че не съумя да го направи.

Дори в случай че целият експорт на газ по тръбопроводи от Африка, Близкия изток и страните от Оперативно-наблюдателно дело бъде пренасочен, Европа няма да може да компенсира 62,8% от размера, доставян преди този момент от Русия, безапелационен бе Володин.

След като на 24 февруари Русия стартира война против Украйна, немското държавно управление, което преди този момент поддържаше плана " Северен поток 2 ", приключи процедурата по узаконяване на газопровода.

" Северен поток 2 " беше издигнат за да бъде заобиколена Украйна при доставките на съветски газ. Правителството на предходната канцлерка Ангела Меркел праволинейно се застъпваше за плана макар предизвестията, че откакто той бъде приключен, съветският президент Владимир Путин може да стартира война против Украйна.

На 1 март, седмица след нахлуването на Русия в Украйна, компанията Nord Stream 2 AG - оператор на газопровода " Северен поток 2 " банкрутира, като все още на банкрута единственият акционер в плана бе съветската държавна компания " Газпром ".

В края на юли съветският президент Владимир Путин съобщи, че в случай че Европа желае природен газ, то би трябвало да помни, че с изключение на " Северен поток 1 ", има и " Северен поток 2 ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР