Енергийната ни инфраструктура вече не е основна цел на Русия.

...
Енергийната ни инфраструктура вече не е основна цел на Русия.
Коментари Харесай

Украйна: Енергийната ни инфраструктура вече не е главна цел на Русия

Енергийната ни инфраструктура към този момент не е съществена цел на Русия. Руските окупатори преориентират посоката на своите удари. Енергията остава цел, само че в приоритет на съветските офанзиви може да се трансфорат военните обекти и логистичната система на войските ни.

Това сподели в изявление за " РБК-Украйна " Вадим Скибицки, зам.-началник на Главното разследващо ръководство към Министерството на защитата на Украйна.

" Да вземем последните удари на безпилотни летателни апарати в нощта на 17 против 18 март и в нощта на 21 против 22 март. Те удариха бази с горива и смазочни материали в Новомосковск, Житомир, имаше удари и в Яворовски регион. Основните цели бе логистичната система на нашите войски и концентрацията на нашата техника, която се намира в точките на дислокация ", спомня си Скибицки.

Той означи, че зимата към този момент е завършила, а Кремъл по този начин и не е съумял да унищожи украинската енергийна система. 

" Затова в този момент руснаците ненапълно ще пренасочат направленията на ударите. Те могат да бъдат военни обекти, пунктове, на които има съсредоточаване на наши войски, и логистичната система на нашите групи ".

Той посочи, че енергетиката ще продължи да бъде фокус на съветските офанзиви, пък въпреки и с понижен интензитет.

" Ще има (удари) и против сериозни инфраструктурни обекти, на първо място стопански, които въздействат върху развиването на нашата страна. Това са петролни рафинерии, предприятия от военно-промишления комплекс и така нататък ", изяснява Скибицки.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР