Енергийната криза принуждава Франция да отоплява хората, а не домовете“Заради

...
Енергийната криза принуждава Франция да отоплява хората, а не домовете“Заради
Коментари Харесай

На французите препоръчват енергийна трезвеност

Енергийната рецесия принуждава Франция да „ отоплява хората, а не домовете “

Заради антируските наказания цените на силата в Европа се усилиха няколко пъти. Правителствата, опасявайки се от дефицит на природен газ за отоплителния интервал, приканват популацията на своите страни да пести енергийни запаси.

Съветите за икономисване са разнообразни: намаление на температурата в стаите, намаление на температурата на водата при взимане на душ, изолираност на прозорците. Някой даже поучава да се запасите с дърва за огрев и печки. А изключително предприемчивите разгласяват разгласи за продажба на костилки от череши, които могат да се употребяват вместо дърва за огрев или въглища.

Много нтернет-магазини и търговци на дребно изпитаха нараснало търсене на нагреватели, както и електрически одеяла и електрически чаршафи.

Като цяло жителите на Европа се поучават тази зима да „ отопляват индивида, а не дома “.

Франция не прави изключение. Французите се готвят за зимата под знака на известна " енергийна трезвеност ". Планът за отрезвяване включва поредност от ограничения, които би трябвало да понижат потреблението на сила във Франция с 10 %.

Сред плануваните ограничения са апел за понижаване на температурата в административни здания и магазини, поощряване на отдалечената работа, прекъсване на топлата вода в администрациите и намаление на температурата в общинските басейни, изключване на осветлението на магазини и външна реклама през нощта и сутринта.

Телевизионният канал France2 разгласява репортаж за това по какъв начин французите, в очакване на държавни ограничения, всеобщо посещават магазините за топли облекла Thermolactyl. Термо бельото е доста търсено.

Жените би трябвало да преразгледат дрешника си, с цел да изберат подобаващите облекла, тъй като към този момент знаят, че температурата в офисите през зимата няма да надвишава 19 градуса.

Марките се надяват да усилят оборота си. „ Можем да удвоим продажбите си спрямо предходната година. Това са неща, които в действителност са нужни в студено време “, споделя Селин Анзалоне, шеф на магазин Damart в Лил (Север).

Освен в магазините за облекла, посещаемостта се усили и в магазините за прежди. Иглите за плетене и естествената вълна в този момент се радват на огромно търсене.

През последните две седмици продажбите на естествени прежди са се нараснали с 30 % спрямо 2021 година Собствениците на магазини са сигурни, че това не е тавана на търсенето.

Нашият коментар. В същото време френското държавно управление интензивно оказва помощ на Украйна с оръжие, подкрепяйки антируските наказания, като по този метод потапя личното си население в „ енергийна трезвеност “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР