Енергийната и здравна криза в Европа се решава по същия

...
Енергийната и здравна криза в Европа се решава по същия
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: ЕС няма единна позиция за решаване на енергийната криза

Енергийната и здравна рецесия в Европа се взема решение по същия метод, по който се решаваха през последните пет години предходните две рецесии - рецесията с мигрантите и коронавирус пандемията. На последната намира се видя какъв брой разграничен е Европейският съюз и какъв брой са разнообразни позициите на страните.

Така разяснява отминалата среща на върха на Европейски Съюз някогашният заместник-министър на външните работи и стопанската система Милен Керемедчиев в студиото на “Още от деня”.

“Вече трета рецесия европейските водачи демонстрират некадърност да се оправят с доста сериозните провокации, които чукат на вратата ни”, заключи той.

Според него последното взето решение - всяка страна членка да се оправя сама с възходящите цени на електрическата енергия, е доказателство, че липсва единна позиция на евролидерите по какъв начин да се спре скокообразният растеж на цените на енергийните доставки.

“Всяка една от страните - дори няколко направиха минисъюз по време на тази среща, дърпаха в друга посока за разнообразни решения. Докато Франция, Испания и Гърция упорстваха Европейски Съюз да купува дружно естествените запаси и по този начин да се понижат цените на доставките, Германия държеше това да не се случва и дърпа към “Северен поток 2”, добави Керемедчиев.

Какво още сподели той в коментара си - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР