Енергията ви е съвършена. Има само един проблем – не

...
Енергията ви е съвършена. Има само един проблем – не
Коментари Харесай

Обичайте другите, но не забравяйте себе си

Енергията ви е съвършена. Има единствено един проблем – не слушате личния си глас, а би трябвало да го вършиме. Не се обърквайте от други неща – следвайте личните си усеща.

Ако се чувствате благополучен, бъдете щастлив; не мислете за нищо друго. Ако се чувствате печален, бъдете тъжен; не мислете за другите, за техните упования.
Вашата сила тече по идеалния метод, само че вие прекалено много се преценявате с другите, тъй че от време на време се потискате, от време на време сте псевдо -вие, неавтентични.
Гледате в очите на другите и след това се пробвате да извършите тяхната визия за вас. Това е казусът.

Никой не е тук, с цел да извършва нечии други упования. И индивидът, който се пробва да извърши упованията на някой различен постоянно ще бъде трагичен, тъй като няма да бъде правилен на себе си.

Той няма да почита себе си, а да показваш пренебрежение към себе си е да показваш пренебрежение към Бог. И наказването е злощастие. Уважавай себе си. Това не значи да бъдеш недодялан с другите, просто значи да бъдеш мек към себе си. Бъди гальовен към себе си.

Вие имате изключителна потребност да развиете възприятие на деликатност към себе си. Вие сте прекомерно деликатни към другите, само че доста строги към себе си. Това е нещо, на което всички сме научени, да бъдем строги съм себе си и деликатни с другите, което е безспорна нелепост.

Ако не сте мек със себе си, мекотата към другите е просто шоу, зрелище, двуличие. И няма да направи щастливи нито вас, нито другите, тъй като те ще схванат играта, изключително тези, които са ви най-близки, тези които ви обичат постоянно ще могат да прозрат играта.

Вие ще бъдете подправен и тях няма да ги удовлетворява вашия фалш, тъй като фалшът в никакъв случай не е могъл да удовлетвори никого. За да бъдете в действителност гальовен и грижлив към другите, човек би трябвало първо да бъде гальовен и грижлив към себе си. Ето къде не се справяте. Отпуснете се.

Бъдете общителен с другите, в случай че от време на време би трябвало да действате срещу техните очаквания; извинете се, само че не се преструвайте. Това е един от проблемите, които постоянно се появяват в връзките: вие непрекъснато се преценявате с другия, другия непрекъснато се преценява с вас и вие и двамата ставате подправени, неавтентични.
Как може любовта да израсте, в случай че и двамата не сте себе си, в случай че не сте откровени? Любовта пораства в почтеност – тя е уханието на искреността. Човек би трябвало да бъде изцяло откровен, единствено тогава любовта може да разцъфне. За това, по света има прекалено много любовници и никаква обич, тъй като главното условие в никакъв случай не е било изпълнено.

Така че, от този миг, това е нещото, върху което да работите: бъдете изцяло откровени. И се дръжте благо към себе си……. може да ви сътвори малко проблеми първоначално, само че единствено първоначално.

Скоро хората ще стартират да схващат – те ще могат да видят вашата истина… И в случай че вие се почитате, другите стартират да ви почитат и стартират да почитат пространството към вас. Но в случай че вие не го почитате, по какъв начин някой различен ще го почита?

Една остаряла сентенция гласи: „ Ако аз не съм за себе си, кой ще бъде? “ Тогава никой няма да бъде и вие ще бъдете зарязан в нещо като предверието на пъкъла.
Поддържайте себе си и единствено по този начин ще можете да подкрепяте и другите, тъй като тогава ще имате какво да споделите, да дадете. Енергията ви си е доста добре – няма нищо неверно в нея, просто мозъкът ви не стопира да й се меси. Спрете да й се месите.

Ошо

 

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР