Енергетиката е ключов сектор от икономиката на страната. Той е

...
Енергетиката е ключов сектор от икономиката на страната. Той е
Коментари Харесай

Теменужка Петкова, ГЕРБ: В последните месеци сме свидетели на безотговорно отношение в енергетиката, което доведе до хаос в сектора

Енергетиката е основен бранш от стопанската система на страната. Той е обвързван директно с националната ни сигурност. Този бранш касае всяко едно българско семейство и бизнес, по тази причина е извънредно значимо да бъде ръководен умело и отговорно. За страдание това, на което бяхме очевидци в последните месеци е безконтролно отношение към енергетиката, което докара до безпорядък в бранша. Това сподели в ефира на бТВ някогашният енергиен министър и лидер на листата на ГЕРБ-СДС в 28 МИР-Търговище Теменужка Петкова.

„ Ние сме за 100% диверсификация на природен газ от „ Газпром “. През всичките години на ръководството ни сме работили за диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ “, съобщи Петкова.

„ Проектът „ Балкански поток “ е построен по всички европейски правила и са спазени всички условия “, безапелационна е Петкова.

Според Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “ енергетиката не се гради от през днешния ден за на следващия ден.

„ Това, което се случва през днешния ден в енергетиката е резултат от дейностите в последните пет години “, счита той.

" 90% от доставките на газ у нас идват от един контракт с Русия, съобщи Сабрутев. „ Националният интерес е да има резистентност на доставките, тъй че България да не е подвластна от един снабдител. „ Газпром “ като спря доставките и в България настана енергийна рецесия “, съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР