Енергетиката е абсолютно червена линия и Унгария няма да подкрепи

...
Енергетиката е абсолютно червена линия и Унгария няма да подкрепи
Коментари Харесай

Унгария няма да подкрепи нови енергийни санкции на ЕС срещу Русия

Енергетиката е " безусловно алена линия " и Унгария няма да поддържа европейски наказания против съдействието с Русия в тази сфера. Това съобщи унгарският външен министър Петер Сиярто в изявление пред РИА Новости.

По-рано тази седмица европейските външни министри се договориха да стартират работа по осми пакет от наказания, откакто от Москва оповестиха, че ще активизират и изпратят в Украйна още 300 хиляди бойци.

Очаква се преди срещата на върха в Прага на 6 октомври Европейска комисия да излезе с съответни оферти за увеличение на листата на санкционирните лица, стягане на контрола върху изнасяните технологии и таван върху цената на съветския нефт. За приемане на глобите се изисква единогласие на 27-те страни членки.

В изявлението, оповестено през днешния ден, първият посланик на Унгария призна, че за страната му понастоящем е невероятно физически да размени съветския нефт, защото вероятният различен водопровод няма задоволителен потенциал.

По отношение на природния газ Унгария няма различен източник, който може да достави същото количество, каквото доставя Русия ", акцентира Петер Сиярто.

През лятото Будапеща си издейства спомагателни доставки от " Газпром ". Благодарение на тях Унгария към този момент има задоволително ресурси в газохранилищата си, съобщи унгарският външен министър и добави, без да прецизира, че

за ред други страни в Европа ще бъде невероятно да преживеят зимата без съветския газ ".

Пред съветската организация Сиярто сподели още, че наказания в областта на атомната енергетика - за каквито се заприказва тази седмица след съвещания сред американския и украинския енергиен министър, също са неприемливи за Будапеща.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР