Ендометриозата е често срещано, но често неразбрано и недостатъчно диагностицирано

...
Ендометриозата е често срещано, но често неразбрано и недостатъчно диагностицирано
Коментари Харесай

Как да разберете кога менструалната болка може да е признак на по-сериозно състояние

Ендометриозата е постоянно срещано, само че постоянно завалено и незадоволително диагностицирано съществено здравно положение и постоянно може да бъде объркана с менструална болежка. Матката е облицована с тъкан, която пораства и се отделя по време на менструалния цикъл. Ендометриозата поражда, когато тази по този начин наречена ендометриална тъкан пораства в области, където не би трябвало, като таза и други места отвън матката, причинявайки разнообразни признаци, в това число болежка в таза, мъчителни менструални интервали, болежка по време на сексуален акт, неплодородие и отмалялост. p>

Седнахме с доктор Тед Лий, шеф на минимално инвазивната гинекологична хирургия в NYU Langone Health, който ни изясни по какъв начин да разберем по кое време менструалната болежка може да е симптом на по-сериозно заболяване като ендометриоза.

Чувствам мощна болежка и конвулсии към менструалния си цикъл всеки месец. Как да схвана дали менструалната ми болежка е естествена или е симптом на нещо по-сериозно?

Леките до умерени...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР